• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbojkašice Srbije: Spremne za bilo koga!

U utorak popodne znaće se sa kim će reprezentacija Srbije odmeriti snage u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu,

 Odbojkašice Srbije: Spremne za bilo koga! Izvor: MN PRESS

Srpske odbojkašice su osvajanjem prvog mesta u D grupi ostvarile direktan plasman u četvrtfinale šampionata Evrope i nalaze se na korak od četvrtog uzastopnog učešća u završnim borbama za medalje.

Pre šest godina u Beogradu, na grudima Srpkinja zasijalo je zlato, u Berlinu 2013. bile su četvrte, a 2015. u Roterdamu zauzele su treće mesto i osvojile novu medalju.

Izabranice Zorana Terzića, aktuelne olimpijske vicešampionke, u četvrtak će se u meču za polufinale sastati sa Belorusijom (druga u grupi B, skor 2-1) ili sa Češkom, koja je bila treća u našoj grupi (1-2).

"Čehinje znamo, igrale smo dva puta ove godine, Belorusiju ne, ali to su eliminacije i moramo da budemo spremne za svakog protivnika", rekla je Tijana Malešević.

Reprezentacija Srbije se iz Gendže preselila u glavni grad Azerbejdžana, Baku, gde u utorak provodi drugi od tri "slobodna" dana. Postoji blaga opasnost od gubitka ritma, ali su prednosti ipak u prvom planu.

"Jako smo uspešno završile grupu, rezultatski i igrački. Prvenstveno sam zadovoljna što smo igrale sve bolje i bolje. U poslednjem meču protiv Belgije smo sve dobile šansu, iskoristile je kako treba I napravile uvertiru za ono najvažnije. Sada imamo dovoljno vremena za odmor i pripremu četvrtfinala, što dobro dođe posle problema sa povredama, koje smo imali tokom priprema", dodala je Malešević.

Jovana Stevanović takođe mirno iščekuje narednu utakmicu.

"U prvoj fazi smo pobedile dobre I iskusne ekipe. Najteži protivnik trebalo je da bude Holandija, nismo baš očekivale da je pobedimo 3:0. Sada dolazi onaj deo šampionata u kome se ne oprašta nijedan poraz. Strpljivo čekamo da saznamo ko nam je protivnik i bićemo spremne, ko god da bude".

Četvrtfinalna utakmica na programu je u četvrtak u 18.30 po našem vremenu, a u slučaju pobede, Terzićeva ekipa igraće sa Rusijom ili boljim iz duela Turska - Poljska.

U drugom delu "kostura" igraće Italija - Holandija ili Hrvatska i Azerbejdžan - Bugarska ili Nemačka.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC