• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alimpijević: I iz grešaka se uči

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde kaže da su iz poraza na Kritu izvučene pouke i da je njegov tim spreman za novu sezonu.

 Alimpijević: I iz grešaka se uči Izvor: MONDO/Ivan Bogunović

Crvena zvezda utakmicom protiv Mornara u nedelju uveče (21.00) kreće u odbranu titule regionalnog prvaka.

Ovog leta selektiran je tim u kome su trojica novih stranaca (Ročesti, Feldin, Lesor), dvojica povratnika (Kešelj, Antić), dvojica američkih "đaka" (Janković, Jovanović), trojica prekomandovanih iz FMP (Davidovac, Apić, Lazarević) i Radičević koji je gradio karijeru u Španiji, a samo četvorica igrača ostala su da prenesu šampionski "pelcer" iz ere Dejana Radonjića (Lazić, Dangubić, Bjelica, Dobrić).

Naravno, novi je i šef stručnog štaba, Dušan Alimpijević, koji se obratio medijima uoči "duplog programa" na domaćem parketu, pošto nakon Mornara u dvoranu "Aleksandar Nikolić" dolazi Mega Bemax (sreda, 21.00).

ZAJEDNIČKE VEČERE

Dušan Alimpijević rekao je da večera na kojoj su se u četvrtak okupili igrači, treneri i ljudi iz kluba, nije bila prvo takvo okupljanje. "Imali smo sreću da je pomoćni trener dobio ćerkicu, da je Marko Kešelj dobio sina, imali smo i putovanje na Krit... Atmosfera je nešto što takođe doprinosi pravljenju rezultata. Ekipa mora da diše i funkcioniše kao porodica, a tako je delovalo i sinoć. Prvi put je tu bio Branko Lazić, bili smo kompletni i bilo je lepo videti sve na okupu".

 "Želimo da počnemo sezonu onako kako smo zacrtali, a u krajnjoj liniji, ova količina rada i treba da se isplati upravo kroz rezultat. Svi nas vide kao favorita, a mi moramo to da prihvatimo. Prema pokazanom od prvog dana priprema, verujem da je ovaj tim spreman za sve izazove na početku, a onda i tokom sezone", izjavio je Alimpijević.

Posle šest vezanih pobeda u prijateljskim utakmicama, usledio je turnir na Kritu, gde je Zvezda izgubila od Olimpijakosa i Uniksa i pokazala određene slabosti, prvenstveno u odbrani i skoku.

"Krit je pokazao ono što smo hteli da vidimo. Nije bilo ni realno da prođemo pripreme bez ijedne negativne stvari. Iz grešaka se takođe uči. Ja sam zadovoljan što smo videli neke slabosti, koje smo ispravljali u prethodnih sedam dana. Kada igrate protiv Olimpijakosa, koji ima fenomenalan tim i uvek ima maksimalne ambicije, iz takvih utakmica izlazite kao bolji igrači i kao bolji tim. Analizirali smo greške, imali smo reakciju već na treningu, sigurno ćemo je imati i na početku sezone", naglasio je trener crveno-belih.

On je napomenuo da obojica plejmejkera na tom turniru nisu bila u optimalnom fizičkom stanju - Radičević jer je "izlazio" iz povrede, a Ročesti jer je tek nedelju dana bio u trenažnom procesu - pa da onda to nije bila sasvim realna slika Zvezdinih mogućnosti.

Alimpijević je rekao da kapiten Branko Lazić posle povrede sa Eurobasketa još nije spreman da igra, ali da to nikome ne sme da bude alibi.

"Ubeđen sam da smo selektirali 15 vrhunskih momaka, pravih boraca i da kada neko fali, to ne sme previše ili uopšte da se oseti".

Pero Antić sve je bliži povratku na teren.

"On nas je sve oduševio profesionalnim stavom i pristupom. Čovek koji je u košarci apsolutno ostvaren, pokazuje neverovatan motiv da se vrati i stvarno mu ide dobro. Njegovo prisustvo se oseća, podigao se kvalitet treninga, a u dogovoru sa njim ćemo čekati pravi momenat da zaigra. Mislim da taj momenat može da bude već ova utakmica, na kojoj će sigurno biti u sastavu".

Mladi stručnjak govorio je i o poziciji Zvezde u odnosu na ostale timove ABA lige.

"Vrlo je logično da svi očekuju da Zvezda bude najranjivija upravo sada, kada se nalazi na početku novog ciklusa. Na nama je da skrenemo te misli i da ponašanjem i zalaganjem pokažemo da iako smo na početku ciklusa, ipak postoji neki kontinuitet u sistemu i organizaciji. Nećemo dozvoliti da nas neko uhvati na spavanju".

On je rekao da, kao i svake sezone, očekuje da neka od ekipa iz drugog plana, koja nije opterećena rezultatom i takmičenjem na više frontova, dođe u poziciju da iznenadi "papirnate" favorite i napravi nešto zanimljivo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC