Najprljavije stvari u teretani

Autor:

Sigurni smo da nikada ne biste dodirnuli prljavu dasku WC šolje, pa rukom obrisali znoj sa čela. Ali, u teretani radite nešto još gore…

0
A- A A+

Jedna studija uzela je uzorke bakterija sa opreme za vežbanje u teretani, a rezultati nisu nimalo lepi (mada, i ne mogu da budu lepi, reč je o bakterijama)…

Sudeći prema izveštaju, na biciklu za vežbanje nalazi se 39 puta više bakterija nego na plastičnim poslužavnicima na kojima se poslužuje u kafeterijama i restoranima brze hrane. Traka za trčanje u teretani sakuplja 79 puta više bakterija nego na česmi.

Ipak, najviše bakterija krije se na tegovima. Zato sledeći put kada uhvatite za tegove u teretani, setite se da su naučnici na njima otkrili 362 puta (!!!) više bakterija nego na dasci WC šolje!

Zašto na tegovima ima toliko bakterija? Pa, mnogi će obrisati opremu za kardio vežbe pre upotrebe, ali teško da to rade pre nego što se uhvate tegova.

S obzirom na to da je nemoguće da glumite policajca i pratite ko šta briše u teretani, izbegavajte da dodirujete oči, nos i usta pre nego što se istuširate posle teretane.

Ostale vijesti