• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saopštenje Zvezde: Evo zašto više nećemo Mažića

Autor mondo.rs

Upravni odbor crveno-belih objasnio zbog čega konkretno traži izuzeće najboljeg srpskog sudije sa svojih utakmica.

 Saopštenje Zvezde: Evo zašto više nećemo Mažića Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Neposredno posle poraza od Napretka u Kruševcu, Crvena zvezda je javno poručila da nije zadovoljna kako je glavni arbitar, najbolji srpski sudija Milorad Mažić sudio meč pod Bagdalom.

Štaviše, tražila je njegovo trajno izuzeće sa svojih utakmica.

Iako isprva nije objašnjeno, ni precizirano šta su na "Marakani" u nedelju zamerili elitnom arbitru, Upravni odbor FK Crvena zvezda obratio se javnosti u ponedeljak i naveo razloge svoje ljutnje.

Osim generalnog nezadovoljstva načinom na koji se Mažić delegira i sudi Zvezdine utakmice, crveno-beli zamerili su mu da je u Kruševcu pokazao lošu nameru, da je dozvolio grubu igru, da je tako potencijalno ugrozio zdravlje igrača, kao i da nije dosudio igranje rukom pre gola Napretka.

Saopštenje Zvezde prenosimo u celosti:

"Mnogi veliki evropski klubovi, jednako kao i Crvena zvezda znaju koliko je teško sa uspehom igrati paralelno u više takmičenja. Upravni odbor stoga čestita igračima i stručnom štabu Crvene zvezde na svemu što je do sada postignuto. Ali, i porazi su sastavni deo sporta i Crvena zvezda čestita FK Napredak na jučerašnjoj pobedi.

I pored toga, Crvena zvezda se oglašava ovim saopštenjem kako bi na vreme upozorila celu, a naročito zvezdašku, sportsku javnost da sa pažnjom prati odnos FSS prema našem klubu kako se ne bi ponovili događaji sa kraja prvenstva prošle godine.

Neposredan povod ovome je način na koji se i kada Milorad Mažić delegira i zatim sudi utakmice Crvene zvezde. Tako je i u Kruševcu pokazao lošu nameru prema našem klubu, dopuštao grubu igru iako to ne dozvoljava kada sudi evropske utakmice na kojima sa pravom štiti zdravlje igrača, i na kraju dozvolio da se posle očiglednog igranja rukom u poslednjim sekundama nastavi akcija iz koje je Crvena Zvezda primila gol. Treba li podsećati na detalje sa nekih ranijih mečeva - sa Partizanom u finalu Kupa (nedosuđen penal posle rvačkog zahvata nad Boaćijem) i Čukaričkim (nedosuđen faul kada je slomljena noga Jovičiću).

FK Crvena zvezda zato ne želi da njene utakmice sudi Milorad Mažić. A da li Mažić sudi na takav način svojevoljno ili po nečijem nalogu neka proceni cela sportska javnost, pogotovo ako FSS ne sankcioniše takvo ponašanje".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sreda

Zaboravljaju dosudjena dva penala protiv Partizana,pretpostavljam da im je takav na nivou. Poslije svakog poraza,neko drugi je kriv.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC