"Orlovi" ne žele da kalkulišu

Autor:

Branislav Ivanović i Nemanja Matić oprezni pred gostovanje u Austriji, ali i uvereni da Srbija može do bodova koji bi je odveli u Rusiju.

0
A- A A+

U odličnom raspoloženju okupili su se reprezentativci Srbije uoči poslednje dve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo naredne godine.

"Orlovi" su trenutno na vodećoj poziciji sa četiri boda više od drugoplasiranog Velsa, pa im je u mečevima sa Austrijom u Beču (petak) i Gruzijom u Beogradu (ponedeljak) dovoljna samo jedna pobeda da "overe" vize za Rusiju.

Kapiten našeg nacionalnog tima, Branislav Ivanović, međutim, ne želi da se stvara euforija i unapred priča kao da je sav posao završen.

"Idemo postepeno, utakmicu po utakmicu. Put je dugačak, daleko je Rusija. Svi nas već vide tamo, ali još se nismo plasirali. Kada to završimo i kada sve bude na svom mestu, moći ćemo da razmišljamo o drugim stvarima", izjavio je iskusno defanzivac po dolasku u Staru Pazovu na okupljanje tima.

"Poslednje utakmice kvalifikacija igraju se pod određenom dozom pritiska. Austrija je jedna od najozbiljnijih ekipa u grupi i nadam se daćemo igrati na nivou kao u Beogradu i da ćemo ostvariti pozitivan rezultat", dodao je Ivanović.

Uz Vladimira Stojkovića i Ivana Obradovića, Ivanović je takođe član generacije koja je 2009. savladala Austriju u Beču 3:0.

"I kada je dolazio Vels priželjkivali smo da se ponovi 6:1 iz Novog Sada, ali nije. Utakmice i rezultati se teško ponavljaju u fudbalu. Želeli bismo to, bilo bi čarobno veče za nas", priznao je, ipak, kapiten "orlova".

nemanja matić Foto: MN Press

Sjajni vezista, Nemanja Matić, istakao je da Srbija neće kalkulisati protiv Austrije, već će i u toj utakmici ići na pobedu, iako će biti mnogo lakše osvojiti tri boda u Beogradu protiv Gruzije.

"Svaki put smo išli na pobedu, pa ćemo tako i sada. Oni su dobra ekipa, igraće rasterećeni, pa neće biti lako, ali daćemo sve od sebe da već u Beču završimo sav posao. Jednon nogom smo u Rusiji, svesni smo toga, ali pripremaćemo se kao i za svaku utakmicu do sada. Videćemo kako će biti u Beču, ali najvažnije je da kvalifikacije završimo kao prvi", rekao je Matić.

Ostale vijesti