• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gudelj: Red je na nas da nešto napravimo

Autor mondo.rs

"A, plasman na Svetsko prvenstvo bi svakako bio rezultat vredan pažnje", kaže za MONDO reprezentativac Srbije u fudbalu.

 Nemanja Gudelj za MONDO Izvor: MN PRESS

Još samo jedan korak pa da san postane java!

Fudbalskoj reprezentaciji Srbije potrebna je jedna pobeda u preostale dve utakmice kvalifikacija da bi se plasirala na Svetsko prvenstvo u Rusiji narednog leta.

Rivali su već otpisane Austrija u Beču (petak) i Gruzija u Beogradu (ponedeljak).

"Red je na nas da nešto napravimo, a plasman na Svetsko prvenstvo bi svakako bio rezultat vredan pažnje", izjavio je za MONDO Nemanja Gudelj, aludirajući na doček organizovan u ponedeljak uveče srpskim odbojkašicama koje su osvojile Evropsko prvenstvo.

Daleko od toga da očekujemo "orlove" dogodine na krovu sveta ili da to iko najavljuje, već bi zaista sam plasman na veliko takmičenje posle osam sušnih godina bio zaista ogroman uspeh naših fudbalera.

Zato su i svi nestrpljivi da prvo mesto u grupi bude "overeno" u Beču.

"Radimo na tome da u petak završimo sve. Daćemo maksimum da dobijemo utakmicu, ali i da ne bude tako, ostaje nam još jedna šansa. Nadam se, ipak, da nam ona neće trebati", priželjkuje Gudelj tri boda u Austriji.

Domaćin će se "orlovima" suprotstaviti u povredama oslabljenom sastavu, a "najzvučniji" je izostanak Davida Alabe iz Bajern Minhena.

"Imali smo već sastanak sa stručnim štabom i rečeno nam je ko sve neće igrati iz njihovog tima. Nema razloga da razmišljamo o njima. Oni su svakako dobra ekipa, ali mi gledamo samo sebe i ako tako ostane, ne bi trebalo da bude problema".

Pošto je odrastao u Holandiji i tamo napravio prve fudbalske korake, postojala je priča da bi Nemanja Gudelj mogao da igra za "lale". To se, ipak, nije dogodilo, a po trenutnom stanju stvari - dobro je, pošto će Srbija najverovatnije igrati dogodine na Mundijalu, dok je Holandiji potrebno čudo da u preostale dve utakmice nadoknadi tri boda manje od Švedske, a četiri od Francuske.

"Ne igram ja za Srbiju zbog rezultata, već je to moja zemlja. Zemlja u kojoj sam rođen i na čiju himnu se uvek naježim, dok to ne bi bio slučaj da igram za Holandiju. Dakle, nisam odabrao Srbiju vodeći se rezultatima, nego srcem".

Klub u kojem nastupa Gudelj, Tjanđin Teda, četiri utakmice pre kraja sezone bori se za opstanak u najjačem rangu kineskog fudbala, mada je cilj bio mesto u sredini tabele.

"Jeste, planovi su bili drugačiji nego što je trenutna situacija, ali verujem da nećemo ispasti. Raspored nam ide na ruku", optimista je 25-godišnji vezista.

U slučaju da mu se želja ne ostvari i ekipa ispadne u niži rang, Gudelj bi mogao da ugrozi status reprezentativca.

"Sigurno je da bih kao član kineskog drugoligaša umanjio šanse da me selektor zove, a to je nešto što nikako ne želim u godini kada ide Svetsko prvenstvo. U slučaju da klub ispadne, verovatno bih razmatrao odlazak, ali ne verujem da će se išta od toga dogoditi. Uveren sam da ćemo izboriti opstanak, a onda ćemo videti šta dalje".

Za razliku od popularnog Argentinca Karlosa Teveza, naš reprezentativac mnogo pozitivnije priča o uslovima i kvalitetu u kineskom fudbalu.

"Tevez se nije snašao u Kini, nije se prilagodio i nesrećan je. Mislim da zato i daje tako jake izjave, ne bi li ga oterali. To što je pričao o Kinezima kao netalentovanima za fudbal više je bilo iz neke njegove nemoći, nego što je zaista tačno. Imaju i oni vrlo dobrih i perspektivnih igrača", uverava nas Nemanja Gudelj.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC