• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampion NBA u Igokei: Jedva čekam da zaigram VIDEO

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Nekadašnji osvajač šampionskog prstena NBA lige sa Majamijem, Dorel Rajt predstavljen je u Laktašima kao novo pojačanje Igokee.

 Dorel Rajt: Jedva čekam da zaigram za KK Igokea Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Na NBA parketima je osim Hita branio boje Golden Stejt Voriorsa, Portland Trejlblejzersa i Filadelfije, a u srijedu je šutirao na obruče u dvorani "igosa"...

"Želim samo da igram košarku, nije mi važno u kojem dijelu svijeta. Ovdje je lijepo, svi u klubu su odlični i tretiraju me kao člana porodice, uzbuđen sam i jedva čekam da zaigram", izjavio je Amerikanac okupljenim novinarima.

Jedno od prvih pitanja je bilo koja mu je bila motivacija da dođe u Igokeu, U ABA ligu.

"Moj motiv je košarka. NBA, ABA, šta god da je u pitanju, želim da igram na najvišem nivou. Nisam star, imam 31 godinu, imam još četiri pet godina da igram, to želim da dokažem ovdje u ligi, ali i svima u svijetu da i dalje mogu da igram dobro. To je moj motiv. Odlična dvorana, klub, ljudi u njemu, sve je odlično"

Nekoliko puta je ponovio da mu je važno da igra...

"Želim da igram, želim da pomognem ekipi da pobjeđuje, da mladi igrači napreduju. Radujem se prilici da igram ovdje ", dodao je Rajt.

Priznao je da relativno dobro poznaje evropsku košarku.

"Znam dosta o Evropi preko prijatelja, Bobija Brauna, Markusa Vilijamsa, Dženkinsa…Znam dosta, mislim da će ovo biti sjajno iskustvo za mene, drugačiji je stil igre, ali to je košarka. Osjećam se dobro. U kondiciji sam, igrao sam dosta preko ljeta i imam velika očekivanja kada su moji nastupi u pitanju", istakao je Rajt

Tokom ljeta pokušao je da se izbori za ugovor sa Los Anđeles klipersima, pominjao se i povratak u Portland, gdje je već igrao za Trejd Blejzerse. Na kraju ga je put odveo u Igokeu, ali iskusni Amerikanac ističe da nije razočaran.

"Nisam razočaran što se nisam vrati u NBA. Igrao sam u NBA 11 godina, osvojio sam prsten. Sada želim da nastavim karijeru, ako je to negdje u Evropi  nemam ništa protiv, radujem se igranju", rekao je Rajt.

 Opširni intervju Dorela Rajta za MONDO moći ćete da pročitate tokom dana na našem portalu. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC