• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pixel 2 zasenio i iPhone i sve Androide?

Autor mondo.rs

Novi Google Pixel 2 smartfon je moćan, a pokazaćemo vam i šta sve to može. Naravno, tu je priča i o Google Pixel XL 2 i svim novim Google Home i drugim uređajima.

Sundar Pikaj, direktor Google kompanije rekao je da je naš svet postao “AI first” umesto „Mobile frst“, koji je bio donedavno i konstatovao da su mašinsko učenje i veštačka inteligencija već uveliko oko nas.

Google taj trend prati sa svojim Google Assisstant sistemom, koji će uskoro biti „srce“ svih Google uređaja i servisa, koji će povezati svet na potpuno nov način. Google će pratiti svoj novi put - AI + softver + hardver, kombinujući sve ovo sa naprednim i prodornim mašinskim učenjem, koji će zajedno učiniti da naši uređaji rade bolje, zvuče bolje, slikaju bolje, traže mesta bolje… i učine naš život boljim.

Novi Google uređaji će biti radikalno korisni (Radically Helpful), što je i novi Google moto u narednom periodu, kao i moto porodice novih uređaja, koje vidite na slici iznad.

Google Home Mini

Sve što može Google Home sad može i Google Home Mini, koji košta svega 49 dolara, a dolazi u tri boje - cigla, siva i crna. Ima snažan zvuk, a omogućeno je upravljanje dodirom. Tkanina koja ga prekriva je posebno skrojena i omogućava prirodan protok zvuka i lako uočljive četiri lampice. Google Home Mini će biti dostupan na svih sedam tržišta na kojima i Google Home. Naručivanje u SAD i Kanadi počinje odmah danas, nakon premijere.

Google je za Google Home i Google Home Mini omogućio glasovno upravljanje i davanje komandi za preko 1.000 uređaja od preko 100 proizvođača kućnih aparata - od pametnih kuća, termostata i grejanja, do usisivača, televizora, mašina za pranje veša, klima uređaja i aparata za kafu.

Google Home Max - Pojačajte tu muziku!

Ovim uređajem Google nas je sve iznenadio - Google Home Max. Može se postaviti uspravno ili položeno, prilično je velik i moguće ga je kombinovati sa drugim Google Home Max uređajima za još jači zvuk. Nova opcija Smart Sound učiniće da se zvuk prostire prirodno, širom sobe, prilagođavajući se prostoriji. Ako mašina za pranje posuđa radi Google Max će pojačati zvuk, ako je vreme za spavanje - utišaće ga ili isključiti. Google Max će koštati 399 dolara i podržavaće YouTube puštanje muzike, kao i Google Assisstant opciju, naravno.

Google Pixel 2 i Pixel XL 2

Google je kupio Pixel odeljak HTC kompanije, zajedno sa 2.000 ljudi koji su radili na razvoju premijernog Pixel modela, ali i naslednika Pixel 2 i Pixel XL 2 smartfona, koji su premijerno otkriveni u živom YouTube prenosu iz Google centrale u San Francisku.

Dizajn Pixel 2 i Pixel XL 2 je sličan prethodnoj generaciji, i mada je vidljiv uticaj Samsung i LG Modela, ovi uređaji sadrže HTC opciju stiskanja bokova, kojim se aktivira Google Assisstant. Ipak, unutrašnjost potpuno promenjena. Sad Pixel telefoni imaju Always-On ekran, prepoznaju muziku automatski i diskretno prikazuju ime izvođača i pesme, a promenjen je i početni ekran. Google pretraga je smeštena dole, kažu u Google kompaniji da je tako lakše i prirodnije, dok su gore ostala obaveštenja, poput kalendara, izveštaja s puteva i vremenske prognoze. Google pretraga je samostalna aplikacija, koja je unapređena pretragom apsolutno svega što imate u telefonu, pored klasične veb pretrage, uključujući i aplikacije, koje se odmah iz pretrage mogu prebaciti na početni ekran i instalirati.

Oba modela dolaze sa pozadinskim živim slikama, pa tako možete da vidite pokretanje talasa, mahanje krilima kod ptica ili neke druge animacije, koje izaberete sami.

Pixel 2 serija, naravno, oslanja se maksimalno i na Google Assisstant opciju, a radi na najčistijem Android Oreo operativnom sistemu, koji ostaje ažuran i brz u svakom trenutku, uz najnovije opcije koje se instaliraju onda kad se pojave.

Google Lens je nova opcija koja će tokom godine stići na Pixel telefone. Ova opcija će omogućiti da lako prebacujete mejl adrese, brojeve telefona ili veb adrese sa kartica, oglasa, plakata i slično, koristeći samo kameru - uperite je ka informaciji i Google Assisstant će je odmah aktivirati u adekvatnoj aplikaciji - mejl klijentu, telefonu ili pregledaču interneta.

Meet Google Pixel 2 | More, more, more
Izvor: Made by Google,

Novina je i Augmented Reality, odnosno proširena realnost koja se putem kamere projektuje u okruženje koje se fotografiše. Ovo je slično Sony i iPhone opcijama, koji već to imaju, ali se ovde radi o moćnijem projektovanju pomešane realnosti, i to u svih 60 sličica po sekundi.

Google Pixel telefoni dolaze sa neograničenim Google Cloud prostorom za snimke i slike napravljene najboljom kamerom ikad koju je DxO Mark testirao, a koja je pobedila i iPhone 8 Plus i Samsung Galaxy Note 8, koji su dobili 94 boda - Google Pixel XL 2 je dobio čak 98 bodova, najviše ikad na testu do sada.

Kamera je pomognuta Google softverskim i hardverskim rešenjima, koja omogućavaju bolji dinamički opseg, brži i precizniji fokus, prirodnije boje, više svetla u f/1.8 senzoru i kvalitetniju obradu nakon fotografisanja. Rezultat su gotovo impresivne fotografije i video, koje je Google demonstrirao tokom premijere, prikazujući video snimljen novim telefonima, koji nisu dodatno obrađivani, osim što su izmontirani. Kamera na Pixel 2 i Pixel XL 2 ima OIS podršku, a spreda je uobičajena Full HD selfi kamera sa f/2.4 optikom.

Važno je napomenuti da se Pixel 2 od većeg modela razlikuje po većim ivicama, odnosno manjem 5-inčnom IPS ekranu, rezolucije 1.080 x 1.920 piksela, po tome što je 200 dolara jeftiniji i što nema prednje stereo zvučnike. Ostatak hardvera je gotovo identičan, a softver je potpuno isti.

Novi Google telefoni su vodootporni i otporni na prašinu, izrađeni od metala i stakla, proizvode se u tri boje, a koštaju od 850 dolara za veći i 650 dolara za manji model. Nažalost, nijedan od ovih telefona neće biti dostupan u Srbiji.

Google Pixel XL 2 specifikacije:

- Ekran: 6 inča (15.2 centimetra), 1.440 x 2.880 piksela, 538 ppi, P-OLED, 2.5D Arc staklo sa Gorilla Glass 5 zaštitom
- OS: Android 8.0.0 OREO
- Čipset: Snapdragon 835 sa Pixel Visual Core tehnologijom
- RAM: 4 GB
- Memorija: 64 GB ili 128 GB
- Kamera glavna: 12.3 MPx, f/1.8, HDR+, 4K video, Led blic, Portret i Bokeh
- Selfi kamera: 8 MPx, f/2.4, Full HD video
- Dodatno: Tri mikrofona za bolje audio snimanje i suzbijanje buke, USB Type-C, Bluetooth v5.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot, unapređen Google Assisstant, 2G, 3G, 4G, VoLTE,
- Baterija: 3.520 mAh, brzo punjenje, bežično punjenje
- Dimenzije: 157 x 76 x 7.6 milimetara
- Težina: 175 grama
- Cena: Od 850 dolara, nije poznata dostupnost u Srbiji.

Google Pixel 2 | Exploring New Orleans with 13thwitness
Izvor: Made by Google.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS