Radojičić: "Jazavac" će dobiti dodatni prostor

Autor:

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić posjetio je danas banjalučko Gradsko pozorište "Jazavac".

0
A- A A+
Jazavac Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

Tamo je razgovarao sa rukovodstvom o aktuelnim projektima ove pozorišne kuće, koja u saradnji sa Gradskom upravom proširuje kapacitete prostora u dvorani "Obilićevo".

Radojičić je naveo da će uskoro biti u funkciji dodatni prostor, koje je ovo pozorište dobilo u dogovoru sa Sportskom dvoranom "Borik" u čijem vlasništvu je dvorana "Obilićevo".

Radojičić je istakao da je Gradsko pozorište "Jazavac", kao udruženje građana, uspjelo da izgradi ime, koje je prepoznatljivo i koje ima vjernu publiku.

"Predstave su im vrlo popularne, a njihov festival `Zaplet` jeste nešto što se očekuje pažljivo u ovom gradu i zaslužuju pažnju i podršku", rekao je Radojičić novinarima.

Organizator Gradskog pozorišta "Jazavac" LJubiša Savanović rekao je da se u ovom pozorištu pripremaju za Međunarodni festival mladog glumca "Zaplet 09", koji će biti održan od 20. do 26. oktobra, te da privode kraju radove na uređenju novih prostora.

"Dobili smo dva dodatna prostora u dvorani `Obilićevo`, koji su namijenjeni za garderobe u čijem su sklopu i sanitarni čvor i kantina", rekao je Savanović.

On je dodao da će isti prostor služiti i za probe i u svakom slučaju olakšati rad ove institucije.

Tagovi:

Ostale vijesti