• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sampaoli: Uvjeren sam da će Argentina na Mundijal

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Peru je odigrao dobru utakmicu na “La Bombonjeri“ pred skoro 50.000 domaćih navijača. Uspjeli su zaustaviti Argentince i tako zadržati petu poziciju na tabeli.

Argentina sinoć je u Buenos Airesu odigrala 0:0 protiv direktnog konkurenta Perua i tako dovela u pitanje plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Kolo prije kraja Argentinci su šesti na tabeli južnoameričkih kvalifikacija, dok Peruanci drže petu poziciju, koja vodi u baraž. Uprkos tome Horhe Sampaoli, selektor Argentine, je optimista i uvjeren je da će njegova reprezentacija, ipak, zaigrati na Mundijalu.

“I dalje sam uvjeren da ćemo igrati na Svjetskom prvenstvu. Protiv Perua smo odigrali dobru utakmicu, samo je nedostajao gol. Pun sam nade i uzbuđen zbog onoga što dolazi. Naš tim niti jednog trenutka nije odustao, uložio je ogroman napor i zaslužio je bolji rezultat“, rekao je Sampaoli nakon sinoćnjeg duela.

Po njemu Mesi je odigrao odličnu utakmicu, jer je stvarao šanse i dijelio odlične pasove saigračima.

Na Mundijal iz južnoameričke zone kvalifikacija direktno idu četiri najbolje ekipe, dok petoplasirana mora u novembarski baraž sa predstavnikom Okeanije, a to je Novi Zeland.

TABELA: Brazil 38, Urugvaj 28, Čile 26, Kolumbija 26, Peru 25, Argentina 25, Paragvaj 24, Ekvador 20, Bolivija 14, Venecuela 9.

PAROVI POSLEDNJEG KOLA (sreda, 01.30 časova): Brazil - Čile, Ekvador - Argentina, Paragvaj - Venecuela, Peru - Kolumbija, Urugvaj - Bolivija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC