Hajduk uljepšao 70. rođendan Viteza

Autor:

Hrvatski velikan gostovao u Vitezu povodom velikog jubileja bh. premijerligaša.

0
A- A A+

Hrvatski velikan Hajduk iz Splita prvi put gostovao je u Vitezu, gdje je uljepšao jubilej domaćeg kluba - NK Viteza, koji je proslavio 70 godina uspješnog rada.

Iako vremenske prilike nisu bile idealne, na stadionu u Vitezu okupilo se više od 2.000 gledalaca, a gosti su slavili 3:0.

Uoči utakmice i dolaska Splićana u Vitez, navijači domaćeg kluba, popularna "Torcida Vitez" priredila je sjajan doček bratskom klubu iz Hrvatske, dok su članovi uprave Hajduka domaćinima uručili prigodne poklone povodom velikog jubileja.

Izvor: YouTube

Na klupi Vitežana sjedio je povratnik Branko Karačić, koji je nedavno preuzeo ekipu, nakon što je okončana saradnja sa dosadašnjim trenerom Ivicom Bonićem. Karačić je legenda Hajduka, samim tim ovaj meč za njega je bio naročito poseban.

"Ovo je poseban doživljaj, 70 godina Viteza. Važno je da je Vitez uspostavio kvalitetnu saradnju sa tako velikim klubom kao što je Hajduk, koji budi posebne osjećaje u meni", rekao je Karačić lokalnim medijima.

Proslava velikog jubileja nije došla baš u najbolje vrijeme, s obzirom da je Vitez posljdnjeplasirana ekipa Premijer lige BiH. Ipak, svi u ovom klubu nadaju se da će dolazak novog trenera donijeti "pozitivan šok" i da će sve krenuti uzlaznom putanjom.

Ostale vijesti