• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi selektor CG: Kod mene nema alibi priča

Autor mondo.rs

Crnogorci dobili i petog selektora košarkaške reprezentacije.

Duško Vujošević, Dejan Radonjić, Luka Pavićević, Bogdan Tanjević, pa Zvezdan Mitrović!

Trener Monaka je novi selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore (tako je u subotu odlučio Izvršni odbor KSCG), a 47-godišnji Mitrović je sa čelnim ljudima nacionalnog Saveza dogovorio dvogodišnju saradnju.

Dakle, ugovor mu ističe po završetku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine.

"Ogromna je čast i zadovoljstvo voditi reprezentaciju zemlje u kojoj sam rođen i koju volim. Jesam razgovarao sa čelnicima KSCG, ali me je zatekla odluka. Velika čast definitivno”, rekao je za Dnevne novine, Zvezdan Mitrović.

Novi selektor Crne Gore neće napustiti stari posao - Mitrović će ostati trener Monaka gde je zaposlen od 2015. godine i gde je ostvario sjajne rezultate (dva Lider kupa), a nagrada je došla prošle godine pošto je proglašen za najboljeg trenera u Francuskoj.

Međutim, pored kluba definitivno će imati vremena za reprezentaciju, a kvalifikacije za Mundobasket 2019. kucaju na vrata. Crna Gora je u grupi A sa Španijom, Slovenijom i Belorusijom.

"Teško je sada pričati o nekim ambicijama, jer čudno je sve ovo što FIBA radi od košarke. Prozori i pravila su antisportska i stvaraju velike probleme svima", osvrnuo se Mitrović na sukob na relaciji FIBA - Evroliga, pošto u kvalifikacijama neće moći da računa na najbolje igrače, jer NBA i Evroliga neće dozvoliti svojim igračima da nastupaju u borbama za Mundobasket.

"Dočekaće me veliki problemi, ne znam na koga ću moći da računam. Ali, probleme imamo mi, ali imaju ih i svi. Ne tražim alibi od toga, nikada nisam bežao od izazova i odgovornosti. Uhvatiću se u koštac sa svim problemima i pokušaću da svi zajedno napravimo najbolje za košarku u Crnoj Gori", rekao je Mitrović, koji je jedno vreme bio selektor B reprezentacije Crne Gore.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC