Umesto Jovetića, Savića i Vešovića u avionu roviti

Autor:

Crnoj Gori potrebno čudo u Varšavi, a do njega će pokušati da dođe značajno oslabljena.

0
A- A A+
Foto: mondo.me

Crna Gora samo čudom može da se dokopa baraža za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Selekcija Ljubiše Tumbakovića u nedelju od 18 časova moraće da savlada Poljsku i nada se ubedljivom porazu Danske na domaćem terenu od Rumunije, ne bi li se domogla baraža.

Takvom stanju doprineo je poraz "sokolova" u Podgorici od Danske (0:1).

"Biće teško, ali naravno da imamo snage i nakon poraza od Danske. Nećemo da se predamo unapred, jer to nam nije u krvi. Daćemo sve od sebe, časno ćemo da predstavljamo Crnu Goru u Varšavi. Kao i uvek do sada", izjavio je napadač Stefan Mugoša, pre nego što je ušao u avion za Varšavu.

Na tom letu nisu bili povređeni Stevan Jovetić, suspendovani Stefan Savić i Marko Vešović, dok su sa ekipom otputovali roviti Marko Simić, Adam Marušić i Mirko Ivanić. Sve to navodi da bi šansu mogli da dobiju neki igrači koji nisu bili standardni.

"Selektor nas je zvao, jer veruje u sve ostale igrače. Nadam se da ćemo u Poljskoj pokazati sve što znamo. Probaćemo da ostvarimo povoljan rezultat", rekao je ofanzivac Vladimir Jovović, na čije se reči nadovezao centarfor Mugoša.

"Koga nema, bez njega se mora i može”, jasan je špic Šerifa iz Tiraspolja.

Pogled na tabelu jasno pokazuje da je uz Crnu Goru jedino još teorija.

"Postoji ta matematika, ali biće teško da se sve to poklopi”, svestan je Mugoša, dok Jovović razmišlja isključivo o Poljacima.

"Čeka nas težak meč. Znamo da Poljska želi direktno da se plasira na SP pobedom ili remijem protiv nas. Stadion će verovatno da bude pun, ali probaćemo da igramo sa njima”, jasan je vezista češkog Jabloneca.

GRUPA E

poslednje kolo, 8. oktobar (svi u 18.00):

Danska - Rumunija
Kazahstan - Jermenija
Poljska - Crna Gora

TABELA: Poljska 22, Danska 19, Crna Gora 16, Rumunija 12, Jermenija 6, Kazahstan 2.

Ostale vijesti