• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kramarić Hrvatima donio popravni, Island slavi!

Autor mondo.ba

Ostrvljani pobjedom protiv tzv. Kosova sačuvali prvo mjesto i obezbijedili direktan plasman na Mundijal u Rusiju, dok će, nakon pobjede 2:0 u Kijevu, Hrvati u baraž.

Island se direktno plasirao na Mundijal 2018, dok će Hrvatska u baraž za odlazak u Rusiju.

To je epilog nakon posljednjeg, 10. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvu u Grupi I.

Hrvatska je u odlučujućem meču slavila 2:0 u Kijevu protiv Ukrajine, golovima Andreja Kramarića, dok je istim rezultatom Island trijumfovao protiv tzv. Kosova.

UKRAJINA - HRVATSKA 0:2 (0:0)

Hrvatska je bila već viđena u Rusiji, ali loši rezultati u finišu kvalifikacija i samo jedan trijumf, i to minimalan, u četiri utakmice, protiv slabašnog tzv. Kosova doveli su plasman na Svjetsko prvenstvo pod veliki znak pitanja.

Novi selektor "kockastih" Zlatko Dalić, nakon samo dva dana provedena na klupi Hrvatske, promiješao je karte u odbrani, pa je Josip Pivarić završio na klupi, a umjesto njega susret je počeo Šime Vrsaljko. Domagoj Vida tako je prešao na poziciju desnog beka.

U prvih 35 minuta na krcatom "Olimpijskom stadionu" u Kijevu Ukrajinci su bili daleko opasniji, dok su gosti do daha stigli tek u finišu prvog poluvremena.

Hrvatska odbrana nije imala rješenja za raspoloženog Jevhena Komopljanku. Fudbaler Šalkea u nekoliko navrata "spojio" je s loptom saigrače, ali nedostajao je taj završni udarac. Danijel Subašić bio je pod konstantnim pritiskom, ali niti jedna lopta nije završila iza njegovih leđa.

Potpuno drugačija slika u nastavku.

Kada Ukrajinci nisu uspjeli iskoristiti svoje šanse, Hrvati su prvi pravu pretvorili u vođstvo. Luka Modrić sjajno je centrirao, a Kramarić odličnim udarcem glavom pogodio nebranjeni dio mreže.

Pokušao je izmjenama selektor Ukrajine Andrej Ševčenko, ali vodeći gol Hrvata potpuno je izbacio iz takta.

Nedugo zatim Kramarić je izrastao u heroja Hrvatske. Napadač Hofenhajma ispratio je ubacivanje Ivana Rakitića sa desne strane, a onda mu je ostao lakši zadatak - da ugura loptu u prazan gol i osigura put u baraž.

UKRAJINA: Pjatov - Matvijenko, Rakitski, Kačeridi, Karavaev - Stepanenko, Rotan (69. Sidorčuk) - Konopljanka, Marlos (87. Besedin), Jarmolenko - Garmaš (66. Kovaljenko).

HRVATSKA: Subašić - Vida, Mitrović, Lovren, Vrsaljko (85. Pivarić) - Badelj, Rakitić - Perišić, Modrić, Kramarić (88. Pašalić) - Mandžukić (90. Rog).

...
Izvor: YouTube

Golovima Gilfija Sigurdsona i Johana Gudmundsona Island je očekivano slavio protiv "fenjeraša" Kosova 2:0, a ova tri boda značila su plasman "vikinzi" na Mundijal u Rusiji.

Nakon Evropskog prvenstva u Francuskoj prošle godine, prvenstvo svijeta za Islanđane će biti drugi uzastopni nastup na velikom takmičenju.

Žrijeb baraža na programu je 17. oktobra u Cirihu. Na osnovu plasmana na FIFA rang listi, osam reprezentacija koje će igrati dodatne kvalifikacije biće podijeljene na nosioce i nenosioce.

Dueli doigravanja za plasman na Svjetsko prvenstvo biće odigrani od 9. do 11, odnosno od 12. do 14. novembra.

GRUPA I - 10. KOLO:

Finska - Turska 2:2 (0:0)
/Arajuri 76, Pohjanpalo 88 - Tosun 57, 84/

Ukrajina - Hrvatska 0:2 (0:0)
/Kramarić 62, 70/

Island - tzv. Kosovo 2:0 (1:0)
/Sigurdson 40, Gudmundson 67/

TABELA: Island 22, Hrvatska 20, Ukrajina 17, Turska 15, Finska 9, tzv. Kosovo 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC