• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muslin: Verovao sam, zato sam i došao

Autor mondo.rs

Selektor reprezentacije Srbije rekao da je od prvog dana verovao da će "orlove" da odvede na Mundijal.

 Muslin: Verovao sam, zato sam i došao Izvor: MN PRESS

Slavoljub Muslin uspeo je u najtežoj misiji - vratio je Srbiju na veliku svenu.

Punih osam godina "orlovi" nisu bili na velikom takmičenju. Od Južne Afrike imali su tri neuspešne kvalifikacione misije, a onda je Muslin preuzeo poljuljani nacionalni tim i uspeo u nečemu u šta je malo ko verovao.


Ali, jeste Slaviša Kokeza, čiji je poziv, Muslin prihvatio pre skoro dve godine.

 "Dugoočekivani plasman na Svetsko prvenstvo. Godinu i po dana smo zajedno, radili smo naporno sve vreme i mislim da smo zaslužili plasman. Uspeli smo, ponosan sam na njih, jer je ovo njihov uspeh, oni sada ulaze u istoriju", rekao je Muslin za RTS.

Srbije se večeras plasirala na Svetsko prvenstvo u Rusiji, pošto je u poslednjem meču kvalifikacija pobedila Gruziju sa 1:0 i tako osigurala prvo mesto u Grupi D.

"Ovo je svakako istorijski rezultat, posle toliko godina smo na Mundijalu. Ne bih uzimao reprezentaciju da nisam verovao da možemo da ostvarimo ovaj rezultat. Verovali smo svi od samog početka, ispoštovali smo sve dogovore i to se na kraju isplatilo", dodao je on.

"Imali smo dve meč lopte, ali se videlo da je poslednji korak najteži. Ove dve utakmice smo igrali najgore u kvalifikacijama. Kao da smo se uplašili, ali to je sve normalno", kazao je Muslin.

On je naveo da je utakmica protiv Gruzije bila teška, kao što je i očekivao, da je protivnik bio bolji, ali da je njegov tim "dao gas" u drugom poluvremenu i na sreću dao gol za pobedu.

Selektor je čestitao svojim igračima, koje nije želeo da ometa u slavlju posle utakmice.

"Znam koliko su truda i rada uložili i uspeh je došao. Izgubili smo malo igru, ali nismo zaboravili da igramo fudbal", istakao je Muslin.

On nije mogao da izdvoji koji je bio ključni momenat u kvalifikacijama jer su sve utakmice bile važne, a posebno poslednja sa Gruzijom.

Selektor je zahvalio svima u Fudbalskom savezu Srbije na podršci i naveo da je među svima vladalo jedinstvo.

On je zahvalio i publici na "izvanrednom ambijentu" i rekao da su mu "maltene pošle suze" kada je "ceo stadion" pevao srpsku himnu.

Takođe, rekao je da su zvižduci na poluvremenu "bili opravdani", ali da se ekipa "trgla" i da se u pauzi dogovorila da mora da se "bije" i popravi igru.

Po njegovim rečima, reprezentacija mora bolje na Svetskom prvenstvu.

"Moramo bolje nego u ove dve utakmice. Ali, ako budemo igrali kao na početku, možemo da očekujemo nešto. Na Svetskom prvenstvu su najbolje ekipe. Italija će igrati baraž, Argentina... Čekamo žreb, videćemo protivnike i treba da budemo objektivni", rekao je Muslin.

Muslin je kazao da ne namerava da promeni formaciju i da je zadovoljan prosekom od dva data gola po utakmici u kvalifikacijama.

Reprezentacija Srbije će u novembru igrati dve prijateljske utakmice u kojima će Muslin probati nove igrače, uz reči da su "vrata svima otvorena".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC