Jeste li čuli za Čarobnjaka iz Mutnja? (VIDEO)

Autor:

Ivan Jakovljević, poznat i kao Ivo Car, živi u selu Mutanj, na planini Rudnik u Srbiji, a zbog svojih neobičnih ideja mnogi ga smatraju čudotvorcem. Zbog toga su ga prozvali i Čarobnjakom iz Mutnja!

Ivo (33) je prije deset godina podigao kredit i na brdu iznad Ibarske magistrale napravio natpis SRPSKI HOLYWOOD. Kredit je dvije godine vraćao od plate koju zarađuje radeći kao noćni čuvar u flotaciji "Rudnik".

Godinu dana kasnije izgradio je veliki MTV logo na putu za Srpski Holivud, a kaže da je to učinio iz velike ljubavi prema MTV-ju i muzici koju ta televizija emituje.

Iste godine je na strmini kod natpisa "Srpski Holywood", napravio "Adrenalin ljuljašku" kako bi odrasli, kako kaže, u trenucima dok se ljuljaju mogli da se vrate u djetinjstvo.


Prošle godine pored te ljujaške postavio je još veću. Ova ljuljaška, sigurno najveća u Srbiji, visoka je pet metara, a dužina lanaca iznosi 4,7 metara. Dvoje odraslih može da se na njoj ljulja uz prelijep pogled na Rudnik, Ostrvicu i Ibarsku magistralu.

Ivo je i veliki zaljubljenik u film i filmsku umjetnost, pa zajedno sa svojim mještanima snima amaterske filmove, koje prikazuju na festivalu "OFF filma", a koji se krajem jula održava u Mutnju, na poljani kod  Srpskog Holivuda. Ovaj festival iz godine u godinu privlači sve više posjetilaca.

O Ivi i njegovim "čudesima" banjalučki režiser Branko Lazić snimio je dokumentarni film "Čarobnjak iz Mutnja", čija se premijera očekuje na nekom od većih svjetskih festivala dokumentarnog filma.

Pogledajte trejler:

Izvor: YouTube

Ostale vijesti