• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Struja ne poskupljuje, ali će račun biti veći

Autor mondo.ba

Iz ''Elektroprivrede'' objasnili da ne poskupljuje struja već će građani plaćati još jednu naknadu koja ne predstavlja prihod ERS.

 Veći računi za struju u RS Izvor: MONDO/Predrag Vujić
Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Struja u Republici Srpskoj neće poskupjeti i nijedno zavisno preduzeće iz sistema “Elektroprivrede Republike Srpske” (ERS) nije podnijelo zahtjev Regulatornoj komisiji za energetiku za promjenu cijene električne energije, saopšteno je iz ovog preduzeća, prenosi Glas Srpske.

U saopštenju se navodi da je ERS društveno odgovorna kompanija koja neće dozvoliti još jedan udar na džepove građana Republike Srpske u narednom periodu. 

“Prosječna cijena električne energije za domaćinstva po kilovat-času u proteklih šest mjeseci iznosila je 13,1 feninga i to je jedna od najjeftinijih cijena električne energije, kako u regionu, tako i u Evropi”, navode iz ERS-a.

Iz ovog elektroenergetskog preduzeća poručuju da će i dalje biti najjeftiniji ponuđač i siguran snabdjevač svih svojih kupaca.

“Uvećanje cijene na računima za električnu energiju od 0,7 odsto ne odnosi se na cijenu električne energije. Riječ je o posebnoj naknadi koja ne predstavlja prihod Elektroprivrede Republike Srpske, niti njenih zavisnih preduzeća”, pojašnjavaju iz ERS-a.

Riječ je naknadi za obnovljive izvore energije koja će sa prošlogodišnjih 0,0044 KM po kilovat času biti povećana na 0,0053 KM.

Iz ERS napominju da su BiH i Republika Srpska, u skladu sa direktivama EU, preuzele obavezu uvećanja udjela električne energije proizvedene iz obnovljivih izvora, dodajući da je riječ o namjenskim sredstvima putem kojih se vrši plaćanje u sistemu podsticaja.

Pojedini mediji juče su objavili informaciju da će struja u Srpskoj poskupjeti u narednom periodu.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Xy

A mi smo b**ale....

zena-zmaj

Nego sta je nego je poskupljenje, zaboli me ko mi uzima novac, ako istu stvar placam vise! Plate i penzije iste ili manje, a samo izmisljavate nova i nova otimanja para od naroda! Dokle?

MONDO REPORTAŽE