Opozicija održala "skupštinu naroda" i na Palama

Autor:

Lider NDP-a Dragan Čavić rekao je na Palama da skupovi pod nazivom "skupština naroda" predstavljaju odnos Saveza za promjene prema zasjedanjima Narodne skupštine Republike Srpske i kršenju zakona i Ustava u Srpskoj, što je neprihvatljivo

On je naglasio da je osnovno polazište u političkom smislu stranaka većine da, ukoliko imaju veći broj ruku u Narodnoj skupštini Srpske, mogu da donose odluke koje su protivzakonite.

"Nemamo drugog izbora nego da o bezakonju i nepoštivanju Ustava i zakona Republike Srpske razgovaramo sa ljudima, jer oni to ne znaju, na ovakvim mjestima i u direktnoj komunikaciji", kaže Čavić.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da građani treba da čuju istinu o vladajućoj većini.

"Želimo da zajedno sa građanimo pobijedimo strah, jer osjećam da je strah primarna proizvodnja koju u ovom momentu sije Vlada Republike Srpske, na čelu sa vođom režima", smatra Govedarica.

Lider PDP-a Branislav Borenović rekao je da su ovakvi skupovi najbolji odgovor naroda u Republici Srpskoj na ovo što vladajuća većina radi i predstavljaju poruku da "treba mijenjati vlast".

"Mislim da smo dovoljno odgovorni i ozbiljni da zajedno sa građanima kreiramo najbolje ideje za Republiku Srpsku", istakao je Borenović.

Nakon što su poslanici stranaka koje čine Savez za promjene u Narodnoj skupštini Republike Srpske u uvodnim obraćanjima govorili o temama u kojima su iznijeli stavove o situaciji u Srpskoj, večeras su stanovnici Pala, za razliku od nedavnog skupa u Banjaluci, imali priliku da postavljaju pitanja narodnim poslanicima.

Ostale vijesti