Ivan Bosiljčić: Glumci pjevaju, i te kako!

Popularni beogradski glumac danas je boravio u Banjaluci, gdje je najavio svoj koncert pod nazivom "Par stihova za nas", 2. novembra u Kulturnom centru Banski dvor, sa početkom u 20 časova.

Ivan Bosiljčić: Glumci pjevaju, i te kako! Foto: Siniša Stanić/MONDO

U pitanju je program koji je Ivan Bosiljčić osmislio još 2009. godine, a u kome izvodi ruske romanse, filmsku i savremenu pop muziku, prožetu poezijom najvećih domaćih i stranih pjesnika poput Šantića, Rakića, Antića, Dedića, Rajića, Jesenjina ili Bodlera.

Beogradski umjetnik kaže da jedva čeka da nastupi u Banjaluci, kao i da su na našim prostorima glumci ranije više pjevali, ali uglavnom u nakim boemskim prostorima.

"To je na neki način ruski koncept. Kada sam nedavno bio u Rusiji vidio sam da Rusi to praktikuju baš mnogo. 'Par stihova za nas' je moj autorki projekat, gdje sam pokušao da iznesem svoj muzički ukus, muzičko iskustvo i ljubav prema poeziji.

Već 15 godina aktivno se bavim muzičkim teatrom, a to je ono što publika van Beograda rijetko kad može da vidi. Uglavnom se naiđe na veliko iznenađenje kada se vidi da i glumci znaju da pjevaju, i to ne da pjevaju nego da dva sata nose predstavu svojom muzikom. To je drugačiji zanat od pevačkog, mi se izražavamo temperamentnije, luđe, imamo svoj pristup i talenat...

'Par stihova za vas' već osam godina izvodim po regionu, Evropi i cijelom svijetu. Gdje god dođem to je jedan ozbiljan susret, a smatram da su susreti danas neophodni. U vremenu kad se svi razjedinjuju, mi se sabiramo. Ovo je moj poziv da se 2. novembra saberemo i da se sjetimo kako nam je divno kada smo zajedno", kaže Bosiljčić.

Bosiljčić Foto: Siniša Stanić/MONDO


Na pitanje novinara MONDA da li više voli da pjeva, glumi ili pleše Bosiljčić kaže...

"Hvala vam na pitanju, malo ko zna da sam prije svog upliva u glumačke vode bio plesač. Od svoje šeste do 22. godine aktivno sam se bavio folklorom i odatle moja velika ljubav za našom tradicijom i veliko poznavanje naše izvorne muzike i igara. To mi je poslije mnogo značilo u svijetu mjuzikla i teatra.

Inače, smatram da umjetnik svaki talent koji prepozna kod sebe dužan da iskaže, čak i najmanji. Nikad ne znate šta iz najmanjeg može da se izrodi, tako da ja podjednako njegujem sve svoje darove, a ovo autorsko veče je pravi primjer toga".

O Rusima i Srbima...

Bosiljčić je nedavno osam mjeseci proveo u Moskvi, gdje je snimao rusku seriju "Hotel Rusija" u kojoj igra glavnu mušku ulogu.

"To je bio veliko iskustvo. Gdje god sam bio od sjevera do juga Rusije, uvijek sam nailazio na veliku radost kada kažem da sam Srbin. To uopšte nije mit, ja sam tamo bio osam mjeseci, to je nešto o čemu mi malo znamo i nešto što mi pripisujemo našoj čežnji i našoj težnji ka nekom velikom istoku. Međutim, zaista nas izuzetno poštuju! Smatram da je to zbog dubokih istorijskih i religijskih veza između dva naroda", kaže Bosiljčić.

Organizator gostovanja Ivana Bosiljčića u Banjaluci je agencija Star Travel, a ulaznice su u prodaji u prostorijama te agencije, Jevrejska 6, prvi sprat.

Izvor: YouTube

Pratite MONDO i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu

Tagovi:

Ostale vijesti