• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova "broj jedan": Operacija grudi - top potez

Autor mondo.rs

Rumunka Simona Halep kaže da joj je hirurški zahvat, koji je obavila u tinejdžerskim danima, doneo preokret u karijeri

Simona Halep početkom nedelje ostvarila je svoj dugogodišnji san, jer je postala svetski "broj jedan". Rumunka se popela na čelo WTA liste, postavši tako 25. igračica ukupno kojoj je to pošlo za rukom od kada je 1973. godine počela "Open era".

Dvadesetšestogodišnja Simona Halep stigla je na vrh bez osvojenog grend slema i samo dva finala na najvećim turnirima, Rolan Garosu 2014. i ove godine.

Tenis je počela da igra sa četiri godine uz starijeg brata u rodnoj Konstanti, gde i danas živi, ali se zbog dobrih rezultata koje je pokazivala kao dete sa 16 preselila u Bukurešt na tenisku akademiju.

Nedugo posle toga, kada je počela da nastupa na ITF turnirima širom Evrope, odlučila se za veoma hrabar, ali i bolan potez.

Sa nepunih 18 godina podvrgla se operaciji smanjenja grudi. Objasnila je da je imala bolove u leđima, kao i da su joj velike grudi pravile smetnju.

"To je bilo breme koje me je uznemiravalo i svakodnevno me ometalo tokom treninga i na mečevima. Nisam se osećala ugodno zbog prevelikih grudi, a i negativno su uticale na moju brzinu reakcije na terenu", otkrila je Rumunka.

Tenis jeste bio osnovni razlog, ali ne i ključni da se odluči za hirurški zahvat smanjenja grudi za čak tri broja.

"Jednostavno nisu mi se sviđale prevelike grudi i sigurna sam da bih učinila isto čak i da se ne bavim profesionalno sportom", rekla je prva teniserka sveta.

Posle operacije Simona Halep poboljšala je igru, a počela je i da napreduje na WTA listi. Nepune tri godine kasnije stigla je na korak od top 10 i osvojila u toj setzoni čak šest turnira, a 2014. bila je treća igračica sveta. Do dolaska na vrh podigla je još devet pehara, od kojih su najznačajniji onaj u Indijan Velsu i dva u Madridu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC