Kako muškarci biraju ljubavnice

Autor:

Scenario je daleko od "filmskog"...

1
A- A A+

Muškarci koji se upuštaju u afere u anketi jednog sajta za upoznavanje otkrili su koji to zakoni privlačnosti važe kad traže "drugu".

Proces je mnogo, mnogo promišljeniji i bolje isplaniran nego što se obično misli. Realnost ne bi mogla biti udaljenija od "filsmkog" scenarija u kojem muškarac uđe u bar, kafić, restoran, gde god, ugleda ženu, pogledi im se spoje, vazduh treperi od erotskog naboja i oni zaboravljaju na sve i odlaze zajedno u noć... Što je najgore od svega, kad bi se prevare tako dešavale, nekako bi ih bilo (na nekom nivou) lakše razumeti, pa i (eventualno) oprostiti.

U realnosti, najveća je verovatnoća da će muškarac pokušati nešto sa prijateljicom ili koleginicom s posla, ukoliko nije zadovoljan svojom vezom ili brakom.

"Druga žena" dakle, daleko je od misteriozne, neodoljive fatalne zavodnice... Daleko je od svega onoga kako je zamišlja prevarena žena. U najvećem broju slučajeva - ona je neko koga muškarac poznaje od ranije, a nije isključeno ni da je njegova partnerka poznaje, ako ne lično, onda bar iz priče.

Ali, ovo istraživanje u kojem su učestvovale stotine mušakraca, pokazalo je i da bi 23 odsto muškaraca bilo u ozbiljnom iskušenju ukoliko bi na poslovnom putu, na primer, upoznalo neku ženu koja bi ih privukla.

I, vrlo interesantno, većina onih koji su već varali partnerke izjavilo je da je to bio pokušaj da poprave svoj brak ili vezu, pokušaj da budu srećniji, bez namere da se brak ili veza unište.

(Prilično poremećena logika, moramo da primetimo...)

Komunikolog Pol Kible savetuje da se, ako već razmišljate o vanbračnog aferi okrenete sajtovima za upoznavanje, nego da ljubavnicu birate iz kruga poznanica ili koleginica, jer su "manje šanse da ćete biti otkriveni".

Zvuči grozno, ali kad uzmete u obzir da je 99 odsto od 1.300 muškaraca koji su učestvovali u ovoj anketi ili već prevarilo partnerku ili je o tome ozbiljno razmišljalo, postaje samo gore. I, za većinu njih seks je bio glavni motiv.

Kad je o ženama reč, stvari stoje malo drugačije. Partnera je prevarilo 39 odsto njih, a o prevari je razmišljalo još 35 odsto onih koje su učestvovale u anketi.

Većina onih koje su partnera prevarile, prvi put su to uradile kad su već imale decu, a više od polovine (54 odsto) to je učinilo neposredno nakon porođaja, prenosi "Dejli mejl".

Ostale vijesti