Sutra sjednica komisije za provođenje referenduma?

Komisija za sprovođenje referenduma o bh. pravosuđu održaće sutra sjednicu, nezvanično saznaje Mondo.

1
A- A A+

Sjednicu je, kako tvrde naši izvori, za 14 časova zakazao predsjednik komisije Željko Mirjanić.

Opozicioni klubovi poslanika danas su na adresu komisije uputili pet pitanja tražeći odgovore kako teku pripreme za provođenje referenduma o pravosuđu po odluci koja je objavljena u Službenom glasniku 20. septembra čime je počeo da teče rok za održavanje referenduma. Prema odluci, referendum bi trebalo da bude održan u prvu nedjelju po isteku 50 dana od dana stupanja na snagu ove odluke, a imajući u vidu da odluka još nije suspendovana, iako je to najavio predsjednik Srpske Milorad Dodik, građani bi na referendum trebalo da izađu 19. novembra.

Prema odluci Narodne skupštine RS iz septembra 2015. godine, ovu komisiju čine predsjednik Željko Mirjanić i članovi Ljiljana Dabić, Vili Kuljanac, Dragoljub Reljić, Mile Dmičić, Željko Škondrić, Dragan Ristić, Dobrila Drinić Malić i Darko Kremenović.

Klubovi poslanika SDS-SRS, PDP i NDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske uputili su danas poslaničko pitanje Republičkoj komisiji za sprovođenje referenduma koje se odnosi na sprovođenje skupštinske odluke o referendumu o radu Suda i Tužilaštva BiH, koja je objavljena u "Službenom glasniku".

Opozicija pita: Kako teku pripreme za referendum?

"Kako teku pripreme za održavanje republičkog referenduma na referendumsko pitanje - `Da li podržavate neustavno i neovlašćeno nametanje zakona od visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, posebno nametnute zakone o Sudu i Tužilaštvu BiH i primjenu njihovih odluka na teritoriji Republike Srpske?", upitali su opozicioni poslanički klubovi.

Klubovi poslanika SDS-SRS, PDP i NDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske upitali su i koliko je sjednica održala Komisija za sprovođenje referenduma i koje su tačke dnevnog reda razmatrane, saopštili su ovi poslanički klubovi.

Njih interesuje i koliko će sprovođenje referenduma koštati i koliko se planira štampati glasačkih listića.

"Koje aktivnosti Komisija za sprovođenje referenduma planira uraditi do dana održavanja referenduma, a posebno kada je riječ o obavještavanju građana i javnosti o referendumu?", navodi se u saopštenju.

Ostale vijesti