• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitrović: Iz Rusije u istoriju!

Autor mondo.rs

Napadač srpske reprezentacije izjavio je da je veče plasmana na Mundijal najveći trenutak u njegovoj karijeri.

 Aleksandar Mitrović o Srbiji, orlovima, Muslinu i Mundijalu 2018 Izvor: MN PRESS

Aleksandar Mitrović je do početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo postigao četiri pogotka na 22 nastupa za reprezentaciju Srbije. Onda je u D grupi odigrao devet od 10 utakmica - sve kao "starter" - i sa šest golova bio najefikasniji u timu "orlova", koji je srpskom fudbalu obezbedio prvo učešće na velikom takmičenju od Južne Afrike 2010. godine.

Popularni "Mitar" bio je dvostruki strelac u pobedi nad Austrijom, izjednačio je u oba duela sa Velsom, a u ponedeljak je protiv Gruzije asistirao Aleksandru Prijoviću za gol koji je Srbiju definitivno odveo u Rusiju 2018.

"To je bila neverovatna noć za ljude u Srbiji. Cela zemlja je čekala da se konačno plasiramo na jedno veliko takmičenje. Na početku kvalifikacija niko nije verovao u nas, na utakmici protiv Irske je bilo jedva 10.000 gledalaca. Protiv Gruzije nas je bodrilo 50.000 i to je definitivno bilo najveće i najponosnije veče u mojoj karijeri", izjavio je Mitrović za sajt Njukasla, kluba za koji nastupa u engleskoj Premijer ligi.

On je objasnio zbog čega je odlazak na SP tako važna stvar.

"Kada si dečak, gledaš utakmice i maštaš kako predstavljaš svoju zemlju i narod na prvenstvu Evrope ili sveta. Srbija ima mnogo uspeha u košarci, vaterpolu i još mnogim sportovima, ali fudbal je ipak 'broj jedan'. Mi smo mala zemlja, od šest-sedam miliona ljudi, ali sada smo stali u red sa mnogo većima".

Mundijal se održava od 14. juna do 15. jula 2018, žreb je 1. decembra, a pre toga treba da se odigra i baraž. Mitrović ističe da se generalni cilj "orlova" u Rusiji već zna.

"Ne želimo da idemo tamo samo da bismo učestvovali. Ako već idemo, onda ćemo probati da uradimo i nešto više, da postanemo deo srpske istorije. I to nije samo moj, već motiv svih reprezentativaca".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC