U centru Banjaluke postavljen "Zid plača"

U centru Banjaluke na Trgu Krajine danas je postavljen „Zid plača“ na kojem građani mogu napisati podatke o članovima svoje porodice, rodbine i prijateljima koji su nezadovoljni uslovima života i rada odselili iz zemlje.

U centru Banjaluke postavljen "Zid plača" Foto: Mondo/Brankica Spasenić

Akciju je pokrenulo udruženje „Restart Srpska“, zbog stranačkog zapošljavanja i nepotizma usljed kojih je postalo gotovo nemoguće dobiti posao putem konkursa.

Predsjednik ovog udruženja Stefan Blagić je kazao da „partijski pijavičarski kadar zajedno sa rodbinom i tazbinom domaćih političara ima monopol na radna mjesta u RS“.

"Isključivo zbog toga naš narod odlazi odavde u potrazi za korom hljeba. Ovom akcijom želimo podići svijest o ovom najtežem društrvenom problemu", istakao je Blagić.

Kazao je kako je neophodno da vlast uspostavi sistem i odgovornost.

"Ovdje da si Nikola Tesla osuđen si na propast ako nemaš štelu", dodao je Blagić.

Banjalučanka Danijela Radišić koja je medicinar je ispričala da je veliki broj njenih kolega otišao, je su se od 1995. godine svi nadali boljem životu koji se nije desio.

"Oni koji su otišli zadovoljni su, ne samo ličnim primanjima nego i uslovima rada", istakla je.

Jovan Knežević bivši radnik FAM „Jelšingrad“ ispričao je kako je 30 godina radio u ovoj firmi i „borio se protiv kriminalaca i tajkuna, a koji mu se sada svete“.

"Sad mi se to vraća tako što mi plijene stvari po kući. To čeka svakoga ko se suprostavi kriminalcima i mafijašima, ali nema drugog izbora, ili ćemo im se suprostaviti ili gledati kolonu djece kako odlaze", dodao je Knežević.

Ostale vijesti