Borik: Starac pokušao ubiti ženu, pa presudio sebi

Prava drama odvijala se jutros u stanu u ulici Relje Krilatice u banjalučkom naselju Borik gdje je jutros oko 10.50 sati Branko Stambolić (79) pucao u bivšu suprugu Bosiljku (74), a potom se ubio.

2
A- A A+
borik, policija, relje krilatice Foto: Mondo/Brankica Spasenić

Nesrećna žena je odmah prevezena u UKC Banjaluka gdje je u toku operacija.

- Pacijentkinja je primljena sa prostrelnom ranom grudnog koša. U toku je hiruško zbrinjavanje. Sve dalje prognoze u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem su preuranjene i krajnje neizvjesne – saopštili su iz UKC Banjaluka.

Komšije su nam danas ispričale da se jutros iz njihovog stana čula vika i pucanj, te da je ona u jednom momentu istrčala i pokušala da se sakrije u komšijskom stanu. Zatim se, ispričali su, čuo i drugi pucanj.

Komšije i poznanici tvrde i da su se Stambolići razveli prije nekoliko godina, ali da je on više puta zlostavljao suprugu zbog čega je intervenisala i policija.

- Razveli su se ali je stan bio jedan kroz dva i on je imao jednu sobu u koju je dolazio. Ona je često pričala komšijama da strahuje od njega – ispričala nam je jedna komšinica.

Banjalučka policija obavila je uviđaj na licu mejsta u prisustvu dežurnog tužioca, ali nisu iznosili detalje.

- Došlo je do upotrebe vatrenog oružja usljed čega je jedno lice od zadobijenih povreda preminulo, a drugo lice je zbog zadobijenih povreda prevezeno u Univerzitetsko klinički centar RS. Rad na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima se desio navedeni događaj je u toku – saopštili su iz Policijske uprave Banjaluka.

Ostale vijesti