• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal izgubio set, Čilić 4. na svetu

Autor mondo.rs

Masters u Šangaju ulazi u završnicu. Tamo je i jedan naš predstavnik.

U prvom polufinalu Mastersa u Šangaju sastaće se (1) Rafael Nadal i (4) Marin Čilić.

Nadal je izgubio prvi set na turniru, iako (6) Grigor Dimitrov nije napravio brejk tokom više od dva i po časa borbe - 6:4, 6:7 (4:7), 6:3, dok je Čilić pre toga sigurnom igrom u duelu sa Albertom Ramosom Vinjolasom ostvario pobedu od 6:3, 6:4 i osigurao bodove za novi najbolji plasman u karijeri.

Uspe li da zaustavi Nadala, koji ima 15 pobeda u nizu u Njujorku, Pekingu i Šangaju ili ne, Čilić će narednog ponedeljka osvanuti kao četvrti igrač na ATP listi, iza Nadala, (2) Rodžera Federera i aktuelnog šampiona Šangaja, Endija Mareja, koji zbog povrede nije bio u prilici da brani titulu.

Rezultati:

(4) Marin Čilić - Albert Ramos 6:3, 6:4

(1) Rafael Nadal - (6) Grigor Dimitrov 6:4, 6:7 (4:7), 6:3

(16) Huan Martin Del Potro - Viktor Troicki u toku 4:6, 6:1

(2) Rodžer Federer - Rišar Gaske (14.00)

Čilić je savladao Španca u dva seta, ali ne bez muke. U prvom setu suočio sa se tri brejk lopte i svaku "izvukao", dok je jednu koja je bila pred njim – iskoristio!

Ramos je u drugom setu uspeo da "brejkne" sjajnog servera, ali i dva puta prepusti servis gem, pa je morao da čestita boljem.

Nadal je, u seriji koja je počela porazom od Nika Kirjosa 19. avgusta u Sinsinatiju, stigao do polufinala jednog od retkih Masters turnira koji nikada nije osvojio.

"Svetski broj 1", za razliku od Novaka Đokovića (3), Mareja (3) i Federera (1), nema trijumf u Šangaju, koji je bio domaćin Masters kupa (finale ATP sezone), a potom 2009. uvršten u Seriju 1000.

Šangaj kao Masters turnir osvojio je samo još penzionisani Nikolaj Davidenko.

Dimitrov je pružio jak otpor levorukom asu, osvojio je i set za razliku od Džareda Donaldsona i Fabija Fonjinija, ali u prvom i trećem nije uspeo da napravi brejk kako bi stigao do druge pobede u karijeri u ovom rivalstvu. Od danas, Nadal vodi 10:1 protiv Dimitrova i imaće priliku da povede 5:1 protiv Čilića u subotu oko podneva po našem vremenu.

Naš teniser Viktor Troicki ima priliku da još jednim podvigom, ovog puta u meču sa (16) Huanom Martinom Del Potrom, stigne do polufinala u kojem bi mu rival bio bolji iz meča Federer - Rišar Gaske.

Organizatori najprestižnijeg turnira u Kini obezbedili su nagrade od 1.192.780 za prvaka, 584.845 za finalistu, 294.345 za polufinaliste i 149.675 dolara za četvrtfinaliste.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC