• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milinković pred Zrinjski: Idemo u goste šampionu…

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Početak izjave Zorana Milinkovića već je dao do znanja sa koliko respekta trener Borca ulazi u derbi sa Zrinjskim.

 Premijer liga BiH 11 kolo Zrinjski Borac najava Zoran Milinković Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Derbi 11. kola Premijer lige BiH u subotu će od 18 časova u Mostaru odigrati Zrinjski i banjalučki Borac.

„Plemići“ su aktuelni šampioni, ali i lideri sa 27 osvojenih od maksimalnih 30 bodova i jasno je da će crveno-plavi imati jako težak zadatak.

"Idemo u goste šampionu, ekipi, koja u kontinuitetu jako dobro igra i u prvenstvu je postigla najbolje rezultate. Analizirali smo nekoliko njihovih utakmica i imam utisak da su kompletan tim, da imaju i timski kvalitet, ali i individualni", istakao je trener Borca Zoran Milinković.

"Handžić, Bilbija, Todorović, Stojkić, Filipović, stvarno su pravi nosioci igre, dosta su efikasni i uzevši sve to u bozir vrlo je jasno da nas čeka veoma težak zadatak“, jasan je strateg Borac.

On ističe da će derbi u Mostaru biti pravi ispit za Banjalučane.

"U kupu je Ilija Danilović dobio crveni karton i on neće moći da igra, a tek u srijedu iz povrede je izašao Veselinović. On ima iza sebe pauzu desetak dana, praktično je tek dva dana u treningu i nije u kombinaciji za ovu utakmicu. Svi ostali su na raspolaganju".

 "Ova utakmica će pokazati neke nare prave mogućnosti. Ono što očekujem od naše ekipe je da da maksimum u toj uatkmici. Biće teško  parirati, ali ono što moramo, što želimo je da damo svoj maksimum, budemo skoncentrisani na svaku loptu i na kraju da vidimo šta će to biti poslije 90 minuta“.

Trener Borca iskoristio je reprezentativnu pauzu da se u utakmicama protiv Triglava u Kranju (prijateljska) i Radnika (Kup RS) uvjeri u igračke kvalitete pojedinaca koji nisu u prvom planu.

"Mislim da smo u utakmicama u Kranju i protiv Radnika dobili jako korisne informacije o igračima. U ovih nešto više od mjesec dana uvjerio sam se apsolutno u kvalitete svih igrača u rosteru. Danas znam njihove mogućnosti. Izanalizairali smo karakteristike, sve ono što mogu i pomoglo je da imamo jasnu sliku za predstojeći period“, zaključio je Milinković.

Golman Borca Nemanja Trkulja tokom reprezentativne pauze bio je sa U21 selekcijom BIH koja je savladala vršnjake iz Portugla rezultatom 3:1. On kaže da igrači nisu ni svjesni kakvu su ekipu savladali, ali da se sada moraju svi vratiti svojim klubovima i fokusirati na klupsku sezonu.

"Svjesno smo kome idemo u goste, Zrinjski je jedna kompletna ekipa. U deset utakmica ostvarili su devet pobjeda, ali to nije razlog da mi dolje ne odemo po dobar rezultat i da se ne vratimo sa bodovima. Oni će ući sa imperativom pobjede, kao u svaki meč, ali vjerujem ako budemo djelovali kao ekipa, ako se budemo borili i trudili i iskoristili svoje šanse možemo da ostvarimo povoljan rezultat“, rekao je mladi čuvar mreže Borca.

Optimista je i fudbaler Borca Bojan Burazor.

"Idemo Zrinjskom koji je u sjajnoj formi. Reprezentativnu pauzu iskoristili smo na najbolji način, spremali smo se i nadam se da ćemo iskoristiti šefove instrukcije i doći do povoljniog rezultata“, rekao je Burazor.

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mazi

X2 ko kuća !

Miroslav

@Mazi 0:1 veeeliki Kuna...

Ајде Борче

Ајде Борче побједи коначно у Мостару

Jordan

Toliko da zrinski popravi go razliku

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC