• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glavobolja za Sliškovića pred Borac

Autor mondo.ba

Šampion BiH u duel sa Banjalučanima ulazi bez jednog od najboljih igrača.

Derbi meč 11. kola Premijer lige BiH biće odigran na stadionu "Pod Bijelim brijegom" u Mostaru, gdje će aktuelni šampion BiH Zrinjski ugostiti Borac iz Banjaluke.

Pred subotnji duel, koji će početi u 17 časova, šef stručnog štaba "plemića" Blaž Slišković ima velikih problema sa povrijeđenim igračima, tako da za duel sa banjalučkim "crveno-plavim" neće moći da računa na ponajboljeg igrača Tonija Jovića, inače nekadašnjeg prvotimca Borca, te od ranije povrijeđenog Marina Galića.

Jović je protiv Mladosti zaradio neugodnu povredu noge, a iako se mislilo da se ne radi o ozbiljnom probolemu, mostarski klub danas je saopštio da na sjajnog igrača sredine terena neće moći računati do kraja prvog dijela prvenstva.

SO HJON-UK

Zrinjski je nedavno riješio papirologiju za reprezentativca Sjeverne Koreje Sjo Hjon-Uka (25), koji će biti u konkurenciji za nastavak prvenstva. "Radi se o tehnički izvanrednom igraču. Pojačao je konkurenciju, kako na bokovima, tako i u veznom redu. Postoji mogućnost da zaigra već protiv Borca, s obzirom da se nameće iz treninga u trening", poručio je Slišković.

"Raspoloženje je na veoma visokom nivou, ali nažalost na ovim mini pripremama nismo imali cjelokupan igrački kadar. Tri igrača su bila sa reprezentacijom, imamo par povrijeđenih fudbalera, dok je Mario Barić imao privatnih problema, koje smo riješili na obostrano zadovoljstvo tako što smo se razišli. Brine nas povreda Jovića koji će biti odsutan dva, dva i po mjeseca. Na njega ćemo računati tek tokom zimskih priprema. Galića očekujemo tek za mjesec dana. To su problemi koji nas prate, ali imamo širok kada i vjerujem da će igrači koji su tu ispuniti očekivanja", rekao je Slišković.

Zrinjski je nakon 10 kola ubjedljivo prvi, sa 27 bodova, čak osam više od Širokog Brijega i Željezničara, koji dijele drugu poziciju.

"Očekuje nas ciklus od tri, četiri izuzetno značajne i teške utakmice. Prvo nam dolazi Borac, koji sigurno neće biti lagan protivnik, zatim Sarajevo, Široki Brijeg… Ipak, ove utakmice dočekujemo sa određenom dozom mirnoće jer imamo prednost od osam bodova, iako ni ja niti moji momci ne želimo ostati uspavani", dodao je strateg Mostaraca.

Zatim se osvrnuo na sutrašnjeg rivala.

"Borac je veoma kvalitetno startovao, rekao bih iznenađujuće dobro. Ipak, u posljednje vrijeme nemaju dobre rezultate, što nas ni u kom slučaju ne smije opustiti. Svaka ekipa sa kojom budemo igrali imaće dodatni motiv da nas zaustavi. Svi u Mostar dolaze da odigraju što kvalitetnije i pokušaju nas iznenaditi i moramo biti spremni na sve. Ipak, u ovom trenutku vjerujem da je ekipa spremna i fizički i psihički i da do iznenađenja ne bi smjelo doći", optimista je Slišković.

Ipak, on je u isto vrijeme i oprezan.

"U sportu je sve moguće. Svako svakoga može dobiti, ali ne vjerujem da ćemo dopustiti da tri boda ne ostanu u Mostaru", zaključio je popularni Baka.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

PREMIJER LIGA BIH - 11. KOLO:

Subota:

Krupa - Široki Brijeg (15:30)
Radnik - Vitez
Zrinjski - Borac (17:00)
Sloboda - Sarajevo (18:00)

Nedjelja:

GOŠK - Mladost (15:30)
Čelik - Željezničar (18:00)

TABELA: Zrinjski 27, Široki Brijeg 19, Željezničar 19, Krupa 18, Mladost 17, Borac 16, Sarajevo 14, GOŠK 12, Radnik 10, Sloboda 9, Čelik 7, Vitez 4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC