• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samsung nikad jači ostao bez najvažnijeg čoveka

Autor mondo.rs

U iščekivanju najboljeg tromesečja do sada direktor Samsung kompanije podneo ostavku - očekuje krizu bez presedana.

 Samsung Izvor: MONDO portal

Generalni direktor južnokorejske elektronske kompanije Samsung, Kvon Oh-Hjun, podneo je 13. oktobra ostavku na tu funkciju, jer je, kako je rekao, kompanija suočena sa "krizom bez presedana", uprkos očekivanom istorijskom profitu u trećem kvartalu.

Kvon Oh-Hjun bio je generalni direktor Samsung Electronics (CEO) i direktor Samsung Displays. Nije poznato ko će ga zameniti.

MONDO MobIT

"Srećom, kompanija sada beleži najbolje rezultate ikada, ali to je samo posledica odluka i investicija iz prošlosti. Budući da smo suočeni sa krizom bez presedana, verujem da je došlo vreme za kompaniju da krene ispočetka, sa novim duhom i mladim rukovodstvom, kako bi bolje odgovorila izazovima koje donosi ubrzano menjanje IT industrije", navodi se u njegovom saopštenju, a prenosi Frans pres.

NJegova ostavka dolazi u trenutku kada se kompanija bori sa posledicama skandala zbog kojeg je čelni čovek Samsunga, Li Džae Jong, završio u zatvoru, jer je nudio mito bivšoj predsednici države Park Gun Hej.

Procenjuje se da je kompanija u periodu od jula do septembra ostvarila operativni profit od 14.500 milijardi vona (12.8 milijardi dolara), što je rekordna kvartalna dobit i gotovo trostruko veća od 5.200 milijardi vona iz istog perioda prošle godine.

Prodaja je, prema očekivanjima, povećana za 29.65 odsto na godišnjem nivou na 62.000 milijardi vona, a najviše je napredovao posao sa poluprovodnicima. Prodaja telefona je, takođe, bila na nivou očekivanja.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS