• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savo: Na Mundijal bez euforije

Autor mondo.rs

Potpredsednik FSS kaže da pred nastup u Rusiji treba iskoristiti pouke sa SP u Francuskoj 1998. i Nemačkoj 2006, kada je on igrao.

 Savo: Na Mundijal bez euforije Izvor: MN PRESS

Savo Milošević kao igrač je učestvovao na dva Mundijala, na kojima se naša reprezentacija nije proslavila.

Plasman u osminu finala 1998. godine smatrao se neuspehom za ekipu u kojoj su igrali Stojković, Mijatović, Jugović, Jokanović, Đukić, Stanković, Mirković, Đorović, dok je Svetsko prvenstvo 2006. donelo totalni debakl - sva tri poraza, uz gol-razliku 2:10.

"Trebalo bi da preduzmemo sve da nam se neke stvari ne ponavljaju. Moramo da iskoristimo pouke sa prethodnih takmičenja, jer je završni turnir nešto sasvim drugo u odnosu na kvalifikacije", rekao je za "Sportski žurnal" aktuelni potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije.

PRIJOVIĆ

"Osvežio je ekipu i dosta pomogao u ključnim situacijama. Sreća je što smo mogli da računamo na njega, jer ne možemo da pokupimo sve igrače našeg porekla u Evropi", rekao je Milošević o Srbinu iz Švajcarske Aleksandru Prijoviću, koji je pravo nastupa za "orlove" stekao u martu ove godine.

On je ocenio da je dobro što atmosfera u fudbalskoj javnosti i među navijačima posle plasmana na SP nije euforična.

"Uspeh jeste veliki, ali smo jako realni i oprezni, što je neophodno da bi ekipa pružila maksimum. Bolje je da budemo mirni i da poštedimo igrače i stručni štab velikih očekivanja, pa da oni rasterećeni odigraju najbolje u Rusiji".

Milošević, koji je 102 puta nastupio za reprezentaciju, kaže da nema govora o tome da su izabranici Slavoljuba Muslina osvojili prvo mesto u kvalifikacijama zato što je grupa bila slaba.

"Često olako shvatamo imena protivnika. U Evropi su trenutno samo San Marino i Gibraltar reprezentacije koje možete lako da pobedite, sve druge mogu da vam naprave problem. Bilo je bitno da mi odigramo koliko možemo, jer je protivnik dobar onoliko koliko mu mi omogućimo".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC