• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ludilo na "Vestfalenu"!

Autor mondo.ba

Utakmica između Borusije i RB Lajpciga (2:3) imala je sve što fudbal čini najpopularnijim sportom na planeti - mnogo golova, preokret, dva penala, dva crvena kartona, sijaset šansi...

Iz subotnje "lude" utakmice na "Vestfalenu" profitirao je minhenski Bajern jer je Borusija poražena od Red Bul Lajpciga rezultatom 2:3 (1:2), pa je razlika na tabeli između minhenskog i dortmunskog tima smanjena na samo dva boda poslije osmog kola Bundeslige.

POVEZANE VIJESTI

BORUSIJA - RB LAJPCIG 2:3 (1:2)

Bio je ovo prvi domaći poraz "milionera" poslije serije od čak 41 uzastopnog meča na "Vestfalenu" iako je idealno krenulo po Borusiju...

Već u četvrtom minutu pogriješio je Štefan Insaker, kojem je loptu oduzeo Pjer Emerik Obamejang i u dva tri koraka se našao u mat poziciji poslavši loptu u desni ugao gola Petera Gulašija - 1:0.

Međutim, rani pogodak u njihovoj mreži nikako nije obeshrabrio "bikove", koji su u 10. minutu stigli do izjednačenja poslije centaršuta iz slobodnog udarca i "glavometa", koji je u pogodak pretvorio Marsel Sabicer.

Već u narednom napadu Obamejang se našao "oči u oči" sa golmanom gostiju iz Lajpciga, ali je odlično odbranio Mađar i spriječio novo vođstvo domaćina.

Kazna za promašaj Gabonca uslijedila je u 25. minutu za potpuni preokret u režiji Brume!

Mladi portugalski napadač se bukvalno prošetao po lijevoj strani kroz odbranu "milionera" i na tacni servirao loptu Jusufu Poulsenu, kojem nije bilo teško da je ubaci u mrežu - 1:2.

Početkom nastavka neviđenu glupost je napravio defanzivac Dortumda Sokratis, koji je skrivio penal i zaradio crveni karton od arbitra Denisa Ajtekina nakon što je oborio Žana Kevina Ogustena u kaznenom prostoru.

Francuz je sigurno realizovao penal - 1:3 i zapečatio sudbinu Dortmunda u ovom meču!

Barem se tako činilo u tom momentu, međutim, u 56. minutu su barem igračke snage na terenu "Vestfalena" bile izjednačene.

Štefan Ilsanker je "medveđu uslugu" svom Red Bulu nakon što je rvačkim zahvatom zaradio drugi žuti karton i isključenje pa su "milioneri" neočekivano dobili šansu da se vrate u utakmicu.

A kad je Ajtekin nakon prekršaja nad Obamejangom dosudio novi jedanaesterac, a napadač iz Gabona pogodio mrežu u 62. minutu, bilo je jasno da ovaj dvoboj nije ni izbliza riješen!

Bio je to Obamejangov 10. gol ove sezone u Bundesligi i "pobjegao" je na listi golgetera najvećem rivalu Robertu Levandovskom iz Bajerna.

Do kraja su Obamejang i Andrij Jermolenko opasno prijetili, prštalo je ispred gola Lajpciga, ali su gosti ipak uspjeli da sačuvaju svoju mrežu i sa ogromna tri boda napuste teren u Dortmundu.

Najbolju priliku da barem stignu do jednog boda imao je opet Obamejang u sudijskoj nadoknadi, međutim Peter Gulaši je odbranio čist "zicer", a u nastavku akcije Jermolenko je šutirao visoko iznad prečke!

BUNDESLIGA 8.KOLO

Petak:

Štutgart - Keln 2:1 (1:0)
/Donis 38, Akolo 90+4 – Hanjc 77/

Subota:

Bajern - Frajburg 5:0 (2:0)
/Šuster autogol, Koman 42, Alkantara 63, Levandovski 75, Kimih 90+4/

Hanover - Ajntraht 1:2 (1:1)
/Sane 36 - Aler 10, Rebić 90/

Herta - Šalke 0:2 (0:0)
/Gorecka 54 pen, Burgštaler 78/

Hofenhajm - Augzburg 2:2 (0:0)
/Hubner 52, Ut 85 - Gregorić 75, Guvelev 90/

Majnc - HSV 3:2 (1:1)
/Maksim 3, Bel 52, Laca 58 - Valas 9, Salihović 90+2 pen/

Borusija Dortmund - Lajpcig 2:3 (1:2)
/Obamejang 4, 64 pen - Sabicer 10, Poulsen 25, Ogusten 49 pen/


Nedjelja:

Bajer - Volfsburg 15.30

Verder - Borusija Menhengladbah

TABELA: Borusija 19, Bajern 17, Lajpcig 16, Hofenhajm 15, Šalke 13, Ajntraht 13, Augzburg 12, Hanover 12, Menhengladbah (-1) 11, Majnc 10, Štutgrat 10, Herta 9, Leverkuzen (-1) 8, Volfsburg (-1) 7, HSV 7, Frajburg 7, Verder (-1) 4, Keln 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC