• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žene ga naterale da prihvati stvarnost!

Autor mondo.rs

Direktor Twitter društvene mreže obećao da će se značajno i agresivnije boriti protiv maltretiranja, govora mržnje i trolova.

Izvor: Ilustracija MONDO

Džek Dorsi, direktor Twitter-a, reagovao je serijom tvitova preko svog naloga na sve češće tužbe korisnika i velikog broja javnih ličnosti, u vezi sa govorom mržnje i maltretiranjem na različite načine preko tog mikro-bloga.

Prema njegovim rečima, Twitter se protiv ovakvih stvari bori intenzivno već dve godine, ali kako rezultati nisu zadovoljavajući u narednih nekoliko nedelja će se borba protiv seksualnog uznemiravanja, maltretiranja, golotinje bez povoda, trolovanja, rasne i svake druge mržnje, znakova nasilja, nasilnih grupa i tvitova koji pozivaju na nasilje značajno i agresivnije intenzivirati.

Direktor jedne od najpopularnijih društvenih mreža bio je primoran da reaguje, jer se podigla velika prašina zbog privremenog zaključavanja Twitter naloga glumice Rouz Megovan, koja je objavila da je bila žrtva zlostavljanja holivudskog producenta.

Veliki broj slavnih ličnosti stao je na stranu glumice i u znak podrške Rouz, a osude Twitter-u, nisu koristile mrežu jedan dan, na petak 13, uz oznaku #WomenBoycottTwitter, koja je nastavila da bude jedna od najčešće korišćenih i tokom subote, 14. oktobra. Na stranu glumice stali su i mnogi slavni muškarci, ne samo žene.

S druge strane, Twitter je objavio da privremena blokada naloga pomenute glumice nema veze s njenim zlostavljanjem, nego je to učinjeno zbog toga što je u svom tvitu otkrila neke od ličnih podataka, koji nisu u skladu sa politikom ponašanja na Twitter mreži i da su automatski za sobom povukli blokadu naloga, koja je privremena.

Videćemo koliko će nova pravila tj. filteri protiv navedenih stvari dati rezultate u narednim nedeljama, kako je Džek Dorsi najavio. Holivud je već napravio korak, istorijski, ka tome...

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS