• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sezona počinje - poslednji rezovi u NBA timovima

Autor mondo.ba

Ko je postao slobodan u "minut do 12", a ko se izborio za ugovor.

Pripremne utakmice su završene i NBA timovi privode kraju sklapanje sastava za početak takmičarske 2017/18.

Kao i uvek, poslednji dani uoči početka sezone protiču u priči o rastancima, kojih je u poslednjih 48 sati bilo zaista mnogo. Srpski igrači nisu bili u prvom planu, ali su neka zvučna imena stavljena na spisak trejdova ili otkaza.

Pre svega, to su veterani Klivlenda.

Ričard Džeferson (37), osvajač prstena sa Kavsima, trejdovan je krajem ove nedelje u Atlantu posle dve godine u Ohaju. Zajedno sa njim tim je napustio i mladi plejmejker Kej Felder (22), a Houksi su brzo saopštili obojici da ne računaju na njih.

Kavsi su uz taj tandem poslali u Džordžiju i "pikove" druge runde na draftovima 2019. i 2020. godine i istovremeno su se rastali i sa iskusnim centrom Kendrikom Perkinsom (32), koji je stigao u tim tokom leta, zajedno sa takođe otpuštenim bekom Ajzakom Hamiltonom, koji je samo nekoliko dana bio saigrač Lebrona Džejmsa i ostalih.

Kada su ostali timovi u pitanju, Orlando je ipak zadržao prošlosezonskog igrača Olimpijakosa Kema Birča, a rastao se sa hrvatskim internacionalcem Damjanom Rudežom.

Drugi bivši igrač Cedevite, plejmejker Džejkob Pulen, ipak se izborio za dvosmerni ugovor sa Filadelfijom, pa će ostati član Siksersa i tokom sezone, za razliku od otpuštenih veterana Emeke Okafora (35) i Krisa Hamfrisa (32).

Kada je u pitanju "srpski" Sakramento, poslednji pripremni meč Kingsa nagovestio je da je Divac ipak napravio dobar potez kada je doveo Dejvida Stoktona umesto Markusa Vilijamsa, jer je sin NBA legende u meču protiv Golden Stejta postigao 23 poena, uz osam asistencija za 28 minuta na terenu.





Od igrača sa prostora bivše Jugoslavije, bez ugovora je ove nedelje ostao i Slovenac Beno Udrih (35), posle predsezone provedene sa Bobanom Marjanovićem u Detroitu.


Nova NBA sezona počeće 17. oktobra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC