• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Proizvođač telefona priznao: Špijuniramo vas!

Autor mondo.rs

Potvrđeno je da će špijuniranje korisnika trajati sve do kraja oktobra, verovali ili ne?!

 Proizvođač telefona priznao: Špijuniramo vas! Izvor: Promo/OnePlus/ScreenShot

Svakome se greške dese, jasno nam je, ali OnePlus ih nakon premijere OnePlus 5 jednostavno pravi previše! Problemi s pogrešno ugrađenim ekranom, zamrzavanje nakon pozivanja hitnih službi, Wi-Fi problemi, bizarna reklama, koju je osudilo „pola sveta“, a sad i priznanje da špijuniraju korisnike svojih uređaja...

OnePlus je potvrdio u izjavi za medije da kompanija sakuplja i na svojim serverima skladišti specifične podatke o korisnicima, kakvi su brojevi telefona, Wi-Fi podaci, MAC adrese, navike pri upotrebi telefona i informacije o samim uređajima koje korisnici koriste.

Kompanija je pokušala i da objasni zašto OxygenOS (OnePlus UI) koristi za prikupljanje podataka o korisnicima i najavila da će ta praksa biti nastavljena do kraja oktobra.

Sakupljamo analitiku korišćenja korisnika, kao i podatke o uređajima, ali to činimo kako bismo korisnicima pružili bolju podršku nakon što kupe OnePlus. Korisnici već sad mogu da se „isključe“ iz skeniranja analitike kroz opcije telefona (Settings / Advanced / Join user experience program), a podatke o uređajima korisnici će na sličan način biti u prilici da isključe do kraja oktobra“, stoji u zvaničnom OnePlus saopštenju.

S obzirom na to da OnePlus sakuplja sve ove podatke bez znanja korisnika, kao i da opcije za praćenje korišćenja i navika korisnika dolaze već uključene nakon kupovine telefona, smatramo da je OnePlus napravio propust koji nikako nije zanemarljiv i da bi korisnici trebalo makar da budu obavešteni o nečemu ovako važnom!

Ukoliko koristite OnePlus isključite slanje svojih podataka kompaniji i sačekajte OxygenOS ažuriranje do kraja meseca, kako biste isključili i analitiku o uređaju.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS