• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak o laktu, povratku, Rodžeru, Rafi, treneru...

Autor mondo.rs

Ko će ući u Novakov tim? Nije bio "Broj 1", ali je davao 100 odsto. Nagoveštaj spektakla na "Marakani" i podsećanje da samo on iz svetskog vrha nije pravio dugu pauzu do ove godine. "Trebalo je posle Rolan Garosa", priznao je.

"Provodio sam više vremena s porodicom, radio sam stvari koje nam pričinjavaju sitna zadovoljstva", ispričao je najbolji srpski sportista svih vremena, Novak Đoković (30), šta su mu bili prioriteti u mesecima za nama.

Teniski as u intervjuu za rođendanski broj "Večernjih novosti" istakao je da je odrastanje sina Stefana i kćerke Tare period koji nikako nije želeo da propusti, jer...

"Kada se probudim, ne trčim prvo na trening, već se prvo igram s decom. To su neprocenjiva iskustva koja se događaju jednom u životu. Treba ih iskoristiti na pravi način", slikovito je Novak opisao kako je uglavnom provodio vreme od avgusta i odluke da se povuče do kraja sezone.

Ne jurim, borim se

Na pitanje o tome da li misli da je rekord Rodžera Federera od 19 gren slem titula nedostižan, Novak je odgovorio da nikada nije jurio bilo koga, već radio prema onome što su ga naučili roditelji - da prepreke, bez obzira koliko bile teške, neće pasti samo onda kada prestanete da pokušavate da ih srušite.

Đoković je potvrdio da gradi kuću u Srbiji u kojoj planira da živi kada završi karijeru, ali da je to kako kaže "objekat koji grade njegovi roditelji".

"Nismo ranije stizali da se bavimo time, ali svakako da bih voleo da moja porodica i ja u Beogradu imamo neki svoj kutak. I sada živim više u hotelima nego u stanu, tako da ne pravim neke čvrste baze. Za to ću imati vremena tek kada prestane moja teniska karijera", rekao je osvajač 12 gren slem turnira i dodao:

"Trenutno mi život u Monte Karlu kao profesionalnom sportisti odgovara, ali Beograd je moj dom i sve više želim da dolazim i provodim vreme ovde. Nedostaje mi Srbija, priznajem. Nekome je šetnja pored Dunava ili Save sasvim obična stvar, ali meno to puni pluća. Prijaju mi te sitne stvari, kao što je vožnja bicikla po keju, odlazak u zoo-vrt, piknik na Kalemegdanu... Volim šetnje po Banjici, kraju u kojem sam odrastao".

Autor intervjua pitao je Novaka da li je problem sa laktom bio glavni razlog zbog kojeg nije bio na svom nivou u 2017. godini, s obzirom na to da se pisalo i o navodnim problemima sa najbližima, uticaju Pepea Imaza, itd.

Izvor: MN PRESS



Oproštaj - ne, spektakl - da!

Novak je bio gost Dude Ivkovića u Atini na njegovom spektakularnom oproštaju. Razmišlja li i sam o nečemu sličnom...

"Hvala na pitanju, ali još ne razmišljam o oproštaju. Daleko je to. Međutim, odavno razmišljam o nekom sportskom spektaklu koji bih voleo da priredim u Beogradu, i gde bih se trudio da okupim sve svoje prijatelje iz svih krajeva sveta. Voleo bih da to bude jednog letnjeg dana na 'Marakani', da veliki broj sportskih zvezda dođe i da napravimo nešto za pamćenje. Još nemam vremena time da se bavim, ali biće prilike, nadam se".

"Cela priča oko mog tenisa i svega što mi se događalo je daleko kompleksnija od jedne reči, mada to jeste bio najveći problem. Lakat je bio u epicentru svih dešavanja, a od tih bolova polazilo je i moje povremeno nezadovoljstvo. Nisam uspevao da treniram kako sam hteo, nisam na terenu mogao da igram punim intenzitetom, servis sam morao da prilagođavam, a to me je sve nerviralo...", pričao je Novak otvoreno.

"Nisam želeo na operaciju ili da pravim pauzu, mislio sam da će sve proći. Ali, nije prolazilo. Samo je dolazilo do upala i onda su se problemi pojačavali. Tenis je takav sport gde jedan detalj, neprijatnost tokom meča, može da vas kilometrima udalji od cilja. To je kao šahovska igra, psihološka borba, potrebno je da ste fokusirani 120 odsto na svaki segment igre. Ako vam nešto smeta, kao što je bol u laktu, vaš fokus automatski opada. I onda dolazite u situaciju gde vaš protivnik igra punom snagom, a vi ste 80 odsto u meču", opisao je, ali se i nadovezao:

"Pritom, morate da budete svesni da mi nije bilo lako da pobeđujem ni kada sam bio potpuno zdrav".

Novak zna da se od njega uvek očekuje da pobeđuje, naročito ovde, kod nas.

"Javnost od mene očekuje uvek i samo titule, ali ti momci prekoputa mreže su izvanredni, puni naboja, motiva, snage. Najveću snagu mi je uvek davala porodica, supruga Jelena, naša deca, roditelji, braća... Prihvatio sam da moram da pauziram, da se odmorim, da napravim određene promene u timu, da ponovo krenem ka vrhu. Jedva čekam da ponovo zaigram, nedostaje mi reket. Ali ne mislim da ću za mesec dana igre sve propušteno da nadoknadim. Idem korak po korak. Verujem da ću biti onaj pravi sredinom sledeće godine, mada se neću žaliti ukoliko uđem u formu i nešto ranije", objektivan je i, što je još važnije, motivisan Novak.



Krizu forme, a potom i njegovo odsustvo, kao i pauze Endija Mareja, Stena Vavrinke i Keija Nišikorija, itekako su iskoristili veterani ATP tura, Rodžer Federer i Rafael Nadal, koji su osvojili po dva gren slema ove sezone uz još nekoliko prestižnih titula.

"Federer i Nadal su po mnogo čemu jedinstveni, među najboljim igračima u istoriji, ljudi koji su na mene uticali da postanem ovo što jesam. Njihovi primeri pokazuju da možete i posle pauze i sezone u kojoj igra nije bila na najboljem nivou da se vratite u vrh. A, podsetio bih da jedini od igrača iz vrha nikad nisam pravio pauzu, a iz ove perspektive mislim da je trebalo da uradim to odmah posle Rolan Garosa", rekao je Đoković.

Tokom pauze, Novak je potvrdio da će nastaviti da radi sa Andreom Agasijem kada se bude vratio na ATP tur, a u razgovoru za "Novosti" dodao je i da razmišlja o drugom treneru, koji će se pridružiti štabu.

"Ne mogu da vam otkrijem ime, ali mogu da kažem kakav profil bi mi najviše odgovarao. To je bivši igrač koji je imao zavidnu karijeru i uspevao iz sebe da izvuče maksimum u svakom trenutku. Možda nije bio 'Broj 1', ali je bio dovoljno pametan, mudar i uporan da uvek ostvaruje 100 odsto, kako na fizičkom, tako i na teniskom planu. Pritom, to je neko čije su životne vrednosti u skladu sa mojim", dao je Novak na kraju intervjua za "Novosti" zadatak svima koji prate tenis da pokušaju da pogode ko bi to mogao da bude.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC