Crna je "vaša boja"?

Autor:

Evo šta to otkriva o vama.

0
A- A A+

Boje stimulišu naš um i duh na različite načine, i svaku vezujemo za različite stvari, drugačije emocije, karaktere i situacije. A način na koji reagujemo na boje, i boje koje biramo, mnogo toga otkrivaju o našoj ličnosti.

Ljudi koji vol da nose crno, oni koji se najprijatnije osećaju u crnoj garderobi su vrlo emotivni i jako im je važno da sa "spoljašnjosti" skrenu pažnju na ono što rade, na ono što žele da postignu.

Podsvesno, osobe koje biraju crnu garderobu žele da se zaštite od emocija s kojima ne mogu da se nose. Ove ljude osećanja lako preplave, nije ih teško uznemiriti i često su anksiozni, piše Thought Catalog.

U nekim slučajevima, anksioznost može biti toliko snažna da osobu sprečava da se skoncentriše na svakodnevne obaveze. Crna je zato tu da im ulije sigurnost, donese spokoj i da im osećaj kontrole.

Osobe koje nose crno nemaju nikakav problem sa drugim bojama, sve dok su one - na drugim ljudima.

Istraživanja kažu da crnu biramo kad želimo da skrenemo pažnju drugima da u nama ima kvaliteta značajnijih od spoljašnjeg izgleda, ali... crna simbolizuje i moć i prestiž. I seksi je, nema dileme.

Sve u svemu, čak i ako do sada niste nosili crno... možda biste mogli da razmislite da malo obnovite garderobu, zar ne?

Tagovi:

Ostale vijesti