• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zagorac otpušten, šta sada?

Autor mondo.rs

Srpski košarkaš ostao je bez angažmana veče pred početak NBA sezone.

 Rade Zagorac bez NBA angažmana Izvor: MN PRESS

Ono što je u ponedeljak popodne najavljeno iz dobro obaveštenih izvora, kasno uveče po lokalnom vremenu je i potvrđeno - Rade Zagorac i plejmejker Vejd Boldvin više nisu članovi Memfis Grizlisa!

Prošlogodišnji draft pikovi Memfisa, Zagorac (35) i Boldvin (17), otpušteni su kako bi ekipa pred početak nove sezone bila svedena na maksimalno dozvoljenih 15 igrača.

Operativci Grizlisa pokušali su da u poslednjem trenutku pronađu partnere za "trejd", ali nisu uspeli.

"Ovo su bile ekstremno teške odluke, ali mi radimo ono što mislimo da mora da se uradi. Rekli smo da ćemo u trening kampu imati takmičenje za mesta u timu i da će najbolji pobediti. Odlučili smo se za grupu za koju smatramo da nam daje najbolju šansu za dobre rezultate ove sezone i za dugoročni napredak. Da nismo imali ovoliko talentovanih i dobrih igrača, Vejd i Rade ne bi bili otpušteni", izjavio je generalni menadžer Kris Valas.

I dok se lokalni mediji mnogo više bave otpuštanjem Boldvina, jer je ipak u pitanju domaći igrač, uzet u prvoj rundi drafta - a od takvih se jako retko dižu ruke već posle debitantske sezone - nas zanima šta će se dalje dešavati sa Zagorcem (22), potencijalnim reprezentativcem Srbije i jednim od naših najtalentovanijih igrača u ovoj dekadi.


Bivši kapiten Mege postao je žrtva surovog sistema, u kome se odluke donose bez trunke emocija (setimo se samo "trejda" Ajzeje Tomasa iz Bostona u Klivlend, nakon što je igrao za Seltikse dan posle tragične smrti svoje sestre!).

Čelni ljudi Memfisa nisu mogli da razmišljaju šta će Rade kada se danas nađe "na ulici", u situaciji kada su popunjeni "rosteri" svih NBA timova, a pitanje je ima li mesta i u Evroligi.

Njegov agent Miodrag Ražnatović u utorak ujutru nije želeo da komentariše nezavidnu situaciju u kojoj se našao Zagorac, ali pretpostavka je da "silazak" u razvojnu ligu nije opcija i da će se vrlo brzo posvetiti pronalaženju novog kluba u Evropi.

Pada na pamet primer Nemanje Nedovića, koji je pre tri godine raskinuo ugovor sa Golden Stejt Voriorsima 11. novembra i nekoliko dana kasnije potpisao za Valensiju, ali on je imao za sobom jednu sezonu u NBA i jednu u Evroligi, u Lijetuvos Ritasu... Rade je igrao samo za Megu i naročito posle drafta 2016. bacio "sve karte" na Memfis.

Kakvu-takvu utehu Zagorcu može da pruži to što će finansijski biti više nego dobro obeštećen za ovo što mu se desilo. Memfis će mu isplatiti novac za garantovane dve godine ugovora (950.000 i 1.378.242 dolara), kao i 372.000 od delimično garantovanog ugovora za treću sezonu. To je ukupno 2,7 miliona dolara, naravno pre plaćanja poreza i raznih taksi.

Novac u ovom trenutku sigurno ne može da ublaži njegovo razočaranje, ali to je sve sastavni deo jedne profesionalne karijere.

Na njemu je sada da pametno odabere novu sredinu i prione na rad kao nikad u životu. Apsolventska ekskurzija je završena, vreme je da Rade nađe ozbiljan posao i dokaže se. Teren je jedino merilo i ako on bude rekao "da", onda će se možda i NBA san jednog dana ostvariti na pravi način.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC