• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovaj telefon ostaje brz i nakon 18 meseci

Autor mondo.rs

Izgleda da je jedan od najvećih Android problema konačno rešen.

 Ovaj telefon ostaje brz i nakon 18 meseci Izvor: MONDO / Marko Čavić

Svetska premijera Huawei Mate 10 održana je u Minhenu, u Olimpijskoj hali pred više od 1.000 zvanica iz celog sveta. Naravno, MONDO MobIT je bio tamo i malo je reći da su nas Huawei Mate 10, Huawei Mate 10 Pro i Mate 10 Porsche Design oduševili. Nama su svakako najzanimljiviji bile sledeće karakteristike, o kojima ćemo detaljnije pisati u narednom periodu:

- Prva dvostruka f/1.6 kamera sa Leica potpisom
- Novi stakleni 3D dizajn
- FullView HDR10 ekran OLED ekran od ivice do ivice
- Novi EMUI 8.0 sa Android Oreo „podlogom“ i
- Povoljnija cena u odnosu na premijum konkurente.

Ipak, nešto nam je posebno privuklo pažnju, a to je izjava Ričarda Jua, direktora kompanije Huawei, koji je rekao da Mate 10 telefoni ostaju brzi najmanje 18 meseci da neće doći do usporavanja tokom korišćenja, seckanja tokom rada i sličnih situacija kojima su podložni svi Android, pa i premijum telefoni.

Pogledajte galeriju Mate 10 slika izbliza i uživo:

"Rođen brz, ostaje brz"

Huawei-jeva tajna je u Kirin 970 čipsetu, koji omogućava pametno raspoređivanje resursa, tako da korisniku budu na raspolaganju uvek onako kako bi on želeo da koristi. Prvi neuronski čip u okviru Kirin 970 procesora (NPU) uči navike svojih korisnika i predviđa u kojem trenutku je potrebno preusmeriti resurse hardvera na koju aplikaciju, kako bi je korisnik koristio bez „trzavica“.

Kirin 970 je prvi čipset koji direktno sa Android platformom radi na osiguranju brzog rada uređaja i njegovih aplikacija, zahvaljujući HiAI arhitekturi, ali i aplikacijama zasnovanim na veštačkoj inteligenciji, što će biti ključni faktori, koji će obezbediti da Huawei Mate 10 bude prvi telefon koji zaista ostaje brz tokom 18 meseci najmanje, kao i prvi telefon koji vremenom ubrzava tokom korišćenja. Huawei je svoju platformu ponudi svima koji žele da kreiraju nove AI aplikacije, tako da će svi koji budu želeli imati mogućnost da svoje aplikacije prilagode ili ispočetka naprave tako da one budu deo HiAI podrške, koju će Huawei i Google i dalje zajednički razvijati.

HUAWEI MATE 10 SERIES
Izvor: Huawei Mobile.

Iskreno se radujemo mogućnosti da sve ovo isprobamo i u praksi, kako bismo detaljnije mogli da opišemo sve što omogućava HiAI platforma. Za sada mogućnost brzog korišćenja smartfona na duže staze zvuči dovoljno zanimljivo da to bude jedna od ključnih prednosti prilikom kupovine u odnosu na druge telefone u klasi. Naravno, Mate 10 Pro ima i vrlo važnu prednost (kad su u pitanju Srbija i region), a to je cena, koja bi trebalo da bude oko 830 evra kod nas, kad telefon bude u prodaji krajem novembra ili početkom decembra.

Cena svakako je visoka, ako uzmemo u obzir kupovnu moć našeg regiona i zemlje, ali je realnost, koju nikako ne bi trebalo ispustiti iz vida da - premijum telefoni koštaju dosta i da je jasno da se preporuka iznosi u odnosu na poređenje cena u premijum segmentu, a ne po njenoj visini kao takvoj.

U svakom slučaju, Mate 10 ima vrlo dobre početne preporuke, pa mislimo da Huawei neće imati problema da proda makar četiri miliona ovih uređaja, koliko kompanija predviđa da proda u narednih godinu dana.

U Srbiji će biti dostupni Huawei Mate 10 Lite i Huawei Mate 10 Pro, o kojima više možete da pročitate u vesti sa svetske premijere iz Minhena.

Huawei Mate 10
Izvor: Huawei Mobile

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS