Kad porastem biću borčevac (FOTO, VIDEO)

Igrači Borca m:tel Srđan Mijatović, Goran Daničić i Duško Hercegovac, uz direktora Mirka Mikića, održali rukometni čas osnovcima iz banjalučke OŠ "Borisav Stanković". Klinci oduševljeni, rukometaši prezadovoljni.

Kad porastem biću borčevac (FOTO, VIDEO) Foto: MONDO/Bojan Jakovljević

Osnovna škola "Borisav Stanković" dala je veliki broj rukometaša Borca, kasnije i reprezentativaca.

Upravo je to jedan od razloga zašto su danas igrači "crveno-plavih" Srđan Mijatović, Goran Daničić i Duško Hercegovac, u pratnji sportskog direktora Mirka Mikića, održali rukometni čas najmlađim učenicima ove škole u banjalučkom naselju Lazarevo, kako bi ih uveli u svijet rukometa.

Trojica rukometaša strpljivo su odgovarali na sva zapitkivanja mališana, a zatim im podijelili ulaznice za derbi meč sa Vogošćom u četvrtak (18 časova) i poznali ih da dođu u dvoranu "Borik".

Osnovci oduševljeni poklonima, iskoristili su priliku da se i fotografišu sa rukometašima, a pritom se i pohvale kako neki od njih treniraju rukomet, neki dolaze i na utakmice, posjeduju šal Borca, a jedna djevojčica ponosno je naglasila kako njen brat "trenira maraton".

Izvor: MONDO/YouTube

Mijatović, jedan od trojice rukometaša koji su se družili sa osnovcima, upravo je bio učenik OŠ "Borisav Stanković".

Danas se prisjetio svojih prvih rukometnih koraka.

"Mislim da će klincima mnogo značiti naša posjeta, jer je i meni to značilo kada sam bio njihovih godina. Svoje prve rukometne korake napravio sam upravo u ovoj školi, ovoj sali, u šestom ili sedmom razredu kada sam krenuo na rukometnu sekciju. Poslije toga sam se sam učlanio nakon jedne slične akcije. Krenuo sam u Omladincu, a nakon dvije godine prešao sam u Borac, došao do prvog tima i reprezentacije", istakao je prvotimac Borca.
Uz zvuke Borčeve himne, klinci su imali priliku da postave razna pitanja profesionalnim sportistima, a, ko zna, možda u budućnosti upravo neko od danas prisutnih krene stopama rukometaša Borca m:tel.

A od koga dobiti bolje odgovore na pitanja nego od najboljih u državi?

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Ostale vijesti