• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milion KM za "Grbavicu" i "Koševo"

Autori mondo.ba Autori Agencije

Funkcioneri sarajevskog kantona najavili su izdvajanje po 500.000 KM za rekonstrukciju stadiona Željezničara i Sarajeva.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, ministar kulture i sporta KS Mirvad Kurić i načelnik opštine Centar Nedžad Ajnadžić obišli su stadione "Asim Ferhatović Hase" i "Grbavica" i najavili izdvajanje milion KM za rekonstrukciju ova dva sportska objekta da bi ispunili FIFA i UEFA standarde za odigravanje međunarodnih utakmica, prenijela je agencija "Fena".

"Vidjeli smo u kojem stanju potreba je stadion. Komisije FIFA su uočile nepravilnosti koje se odnose na infrastrukturu stadiona, a radi se o rasvjeti, VIP mjestima, sigurnosnim zonama i terenu, koji je u relativno boljem stanju od onog na stadionu 'Grbavica'", rekao je Konaković.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

On je naglasio da Vlada KS priprema rebalans budžeta za sjednicu u četvrtak, te da će u ova dva stadiona biti uloženo minimalno po 500.000 KM, a Kurić je dodao da je Ministarstvo odlučno da ulaže u infrastrukturu i da Vlada ima sluh za kulturi i sport, jer je već u 2018. planirano ulaganje četiri miliona KM u sportsku infrastrukturu, a isti iznos će biti uložen i u kulturu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC