• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moskva na nogama, turski marš i 0:7 u Mariboru!

Autor mondo.rs

Jeste da su igrali Real - Totenhem i Siti - Napoli, ali neke druge stvari tokom burne fudbalske noći iskočile su u prvi plan.

Tačno je da su večeras igrali Real Madrid - Totenhem i Mančester siti - Napoli, ali bilo bi nepravedno početi od njih.

Holandski reprezentativac Kvinsi Promes postigao je dva gola i dva puta asistirao u nezaboravnoj moskovskoj noći na "Otkritje areni" na kojoj je Sevilja dobila pet od Spartaka - 5:1 (1:1), u isto vreme dok je Bešitaš preokrenuo utakmicu na "Luju II" u svoju korist, praktično eliminisao Monako i osvojio deveti od isto toliko mogućih bodova posle 3. kola Lige šampiona.

U Monte Karlu - 1:2 (1:1) uz dva gola Čenka Tosuna, koji će svakako biti jedan od junaka ove runde za razliku od igrača jedinog kluba sa prostora bivše Jugoslavije koji se takmiči u evropskoj eliti.

Na "Ljudskom vrtu": Maribor - Liverpul 0:7 (0:4).

Dobro ste pročitali…

EKSKLUZIVNO: SVI GOLOVI LIGE ŠAMPIONA

Ove večeri samo Slovenci nisu postigli gol, već su prisustvovali najubedljivijoj pobedi Engleza u Ligi šampiona na strani- ikada!

Ako bismo se vratili derbijima, Ugo Loris bio je briljatan u taktičkom ratu Zinedina Zidana i Maurisija Poketina u kojem je postignut jedan autogol i jedan gol sa bele tačke.

Pobedio bi Real da Totenhem nije imao Francuza na golu, ali će ostati upisano da su gosti poveli nespretnom reakcijom Rafaela Varana, a domaći izjednačili pogotkom Kristijana Ronalda sa penala posle starta Serža Orijea na Tonija Krosa - 1:1 (1:1).

Identičan rezultat postignut je u Nikoziji, gde se Roman Birki obrukao i omogućio domaćinima da povedu, pa je stvar morao donekle da spašava Sokratis Papastatopulos pre nego što je Kristijan Pulišić u nadoknadi vremena promašio gol koji bi vratio Nemce u igru: APOEL - Borusija 1:1 (0:0).

Na "Etihadu" je u jednom trenutku delovalo da će tim Pepa Gvardiole poniziti lidera Serije A, stoprocentni Napoli, ali se na kraju ispostavilo da su "građani" čuvali tri boda i imali dozu sreće utoliko što Dris Mertens nije iskoristio jedan od dva penala koja je u korist gostiju dosudio Antonio Mateu Laoz.



Mečeve je prenosila "Arena sport", ali i portal "Klik sport".

Za razliku od prve zvezde tima, koju je pročitao Ederson, 20-godišnji rezervista Amadu Dijavara zgrabio je loptu, odgurnuo najbolje plaćene saigrače, namestio je na belu tačku i postigao pogodak za, ispostaviće se, konačnih: Mančester siti - Napoli 2:1 (2:0) u lepotici večeri.

Ali, za lepoticu bi trebalo da bude proglašena utakmica u Lajpcigu ili bar prvo poluvreme tog meča tokom kojeg je postignuto pet golova, jedan više na strani gostiju za konačnih: Red Bul - Porto 3:2 (3:2).

U narednom kolu samo će biti zamenjena domaćinstva, ne i parovi.

Posle svega viđenog može se konstatovati da su Maribor i Fajnord eliminisani već posle polovine takmičenja po grupama, a da Dortmund i APOEL nemaju gotovo nikakve šanse u duelima sa Realom i Totenhemom. Doduše, pobedom nad Kipranima kod kuće, Borusija bi u sledećem kolu mogla da čeka novi remi između Reala i Totenhema i potom "nagazi" Engleze na "Vestfalenu" u nadi da je "kambek" posle osvojenog boda u tri kola moguć.

I Monako bi verovatno bio otpisan sa bodom posle polufinala Lige šampiona iz prošle sezone, ali je situacija u grupi takva da bi jedna pobeda vratila u igru drastično oslabljeni sastav Leonarda Žardima kojem je ove večeri odlično pravdu delio naš najbolji arbitar Milorad Mažić.



Evo sastava za koje su se bili odlučili Zinedin Zidan i Maurisio Poketino, Pep Gvardiola i naširoko hvaljeni Mauricio Sari.

Real Madrid: Navas - Hakimi, Ramos, Varan, Marselo - Kasemiro, Kros, Modrić - Isko, Ronaldo, Benzema.

Totenhem: Loris - Orije, Aldervereld, Vertongen, Sančez - Dajer, Vinks - Sisoko, Eriksen, Ljorente – Kejn.

Mančester siti: Ederson - Voker, Stons, Otamendi, Delf - Fernandinjo - De Brujne, Silva, Sane, Sterling – Žezus.

Napoli: Rejna - Hišaj, Albiol, Kulibali, Gulam - Dijavara, Zjelinski, Hamšik - Kaljehon, Insinje, Mertens.

Rezultati 3. kola:


utorak

Grupa E

Maribor – Liverpul 0:7 (0:4)
/Firmino 4, 49 Kutinjo 13, Salah 20, 40, Okslejd-Čemberlejn 86, Aleksander-Arnold 90/

Spartak Moskva – Sevilja 5:1 (1:1)
/Promes 18, 90+2, Melgareho 58, Glušakov 67, Adrijano 74 - Kjer 31/

Tabela: Liverpul 5, Spartak 5, Sevilja 4, Maribor 1.

Grupa F

Fajnord – Šahtjor 1:2 (1:1)
/Berhis 8 - Bernard 25, 53/

Mančester siti – Napoli 2:1 (2:0)
/Sterling 9, Žezus 13 - Dijavara pen 73/

Tabela: Mančester siti 9, Šahtjor 6, Napoli 3, Fajnord 0.

Grupa G

Monako – Bešiktaš 1:2 (1:1)
/Falkao 30 - Tosun 34, 55/

Lajpcig – Porto 3:2 (3:2)
/Orban 8, Forsberg 39, Ogustan 41 - Abubakar 19, Markado 44/

Tabela: Bešiktaš 9, Lajcpig 4, Porto 3, Monako 1.

Grupa H

Real Madrid – Totenhem 1:1 (1:1)
/Ronaldo pen 43 - Varan ag 28/

APOEL - Borusija Dortmund 1:1 (0:0)
/Pote 62 - Papastatopulos 67/

Tabela: Totenhem 7, Real 7, Dortmund 1, APOEL 1.

sreda

Grupa A

Benfika - Mančester junajted (AS3)
CSKA Moskva – Bazel

Tabela: Junajted 6, Bazel 3, CSKA 3, Benfika 0.

Grupa B

Anderleht - Pari Sen Žermen (AS5)
Bajern Minhen – Seltik (AS4)

Tabela: PSŽ 6, Bajern 3, Seltik 3, Anderleht 0.

Grupa C

Karabag - Atletiko Madrid (18.00)
Čelsi – Roma (RTS)

Tabela: Čelsi 6, Roma 4, Atletiko 1, Karabag 0.

Grupa D

Barselona – Olimpijakos (AS2 + multiprenos)
Juventus – Sporting (AS1)

Tabela: Barselona 6, Sporting 3, Juventus 3, Olimpijakos 0.

IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ

90+2 - Promes, dva gola i dve asistencije - 5:1!

90 - 0:7 u Mariboru. Neprijatno je.

75 - Drugi žuti za Rakickog. Fajnord ima gol manje i igrača više.

73 - Da se Mertens nije obrukao, uz ovaj gol Dijavare s bele tačke, imali bismo 2:2 na "Etihadu" iako je delovalo da će biti jezivo posle silnog starta Sitija. Fernandinjo je skrivio penal, Mateu Laoz drugi put na meču pokauzao na belu tačku, a Dijavara savladao Edersona za 2:1. Napoli je opet u igri.

67 - U istom minutu Glušakov pogađa volej udarcem za 3:1 u Moskvi, a Papastatopulos uspeva posle kornera da poravna na 1:1 u Nikoziji.

62 - Borusija je morala da pobedi. Borusija gubi na Kipru. Birki je napravio dve smehotresne greške u razmaku od nekoliko sekundi i Pote je morao to da kazni - APOEL vodi 1:0!

58 - Kakva golčina Melagreha za vođstvo Spartaka! Par desetina sekundi ranije Selimov je skinuo zicer igračima Sevilje, a onda paragvajski rezervista spakovao u malu mrežu iza Rikovih leđa - 2:1!

57 - Inače, u Monte Karlu paklena atmosfera...



56 - Šta je Loris "skinuo" zemljaku Benzemi? I dalje je 1:1 dok se Francuz i dalje muči da postiže golove. Ne govorimo samo o ovoj utakmici...

55 - Preokret na "Luju II" - Falkao 1:0, Tosun 1:1 pa 1:2. Na "live" tabeli Bešiktaš ima 9 bodova od 9 mogućih.



53 - Bernard je ućutkao "De Kujp" - 1:2! Ukrajinska tika-taka u Holandiji.

50 - Nije gol, ali... Pogledajte.



48 - Prvi pogodak u drugim poluvremenima postiže - Liverpul. Kutinjo iz slobodnjaka. Firmino glavom.

43 - Penal za Real. Poljak Marćinjak pokazao je na belu tačku posle starta Orijea na Krosa koji je bio u gol šansi, a zna se ko u Realu izvodi penale i pogađa - Ronaldo, 1:1.

40 - Moreno, Salah, 0:4.

38 - Napoli ima penal. Napoli nije iskoristio penal. Odnosno, fantastični Mertens nije bio precizan. Belgijanac je učestvovao kod 9 od poslednjih 14 golova Napolija u Ligi šampiona, ali ga je ovog puta pročitao Ederson. Penal je napravio Voker koji je s leđa povukao Albiola.

38 - Modrić, koji je iz Totenhema došao u Real, briljira večeras. Centaršut omalenog Hrvata pogodio je u čelo Benzemu, ali Francuz nije pogodio mrežu. Zamalo.

34 - Bešitaš je došao u Kneževinu kao lider grupe sa šest bodova iz dve utakmice. Sada je izjednačio. Taliska, Kvarežma, Tosun - 1:1.

31 - Korner za Sevilju. Skok Kjera. Gol. 1:1.

30 - Falkao! Majstorija "Tigra" posle koje je naš arbitar Mažić pokazao na centar. Bešiktaš je dao gol koji je poništen, a onda se zaigrao Kolumbijac i pogodio.

28 - U Madridu - 0:1! Šampiona Evrope načeo je štoper šampiona Evrope - Varan. Bio je u duelu sa Kejnom i... nespretno sproveo loptu u svoju mrežu. Kejn je hteo šmekerski petom da savlada Navas, ali se to ne bi dogodilo da se Varan nije našao pored njega. Englez je promašio loptu, Francuz nije.


25 - Bernard! Najskuplje pojačanje u istoriji šahtjora našalilo se sa odbranom Fajnorda. Poravnato je na "De Kajpu".

25 - Navas! Posle dve šanse za Real, Totenhem je zapretio posle prekida ali se istakao golman domaćih.

24 - Ronaldo! Umalo 1:0. Ali, Loris je klasa i to je potvrdio. Standardna faca najboljeg na svetu kada ostane bez gola "za dlaku".

20 - Posle asistencije - gol Salaha. Već je 0:3 a neki navijači nisu ni stigli na stadion. Da dopunimo Salahovu statistiku ove sezone: 7 golova, 2 asistencije.

18 - Spartak mora da pobedi. Spartak vodi. Jesčenko je prošao po desnoj strani, Kvinsi Promes poentirao glavom za šou među Moskovljanima - 1:0!



13 - Uskoro bismo mogli da se molimo za Napoli - De Brujne na peterac, Žezus sa peterca do osmog gola u sedam utakmica ove sezone - 2:0!

13 - Spektakl mogao bi da se pretvori u noćnu moru za Maribor - već je 0:2. Kutinjo!

9 - "Lepotica" na "Etihadu" otvorena je golom Sterlinga, koji je zakucao jednu odbijenu loptu u mrežu Rejne. Voker je centrirao posle pasa Silve, gosti slabo izbili loptu iz svog kaznenog prostora - beng!

5 - Umalo 1:0 u Madridu. Ronaldo i Benzema su imali u razmaku od nekoliko sekundi sjajne šanse da savladaju Lorisa. Ronaldo je pogodio stativu udarcem glavom, a odbijenu loptu u skoro prazan gol nije uspeo da sprovede Benzema.

4 - Prvi gol "pao" je na "Ljudskom vrtu" - kontra, Salah, Firmino... previše je to bilo lako - 0:1. Salah? Šest golova, dve asistencije ove sezone računajući i ovu.

1 - Počele su utakmice u Mariboru, Moskvi, Roterdamu, Mančesteru, Monte Karlu, Lajpcigu, Madridu i Nikoziji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC