• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grmeće iz 52.000 grla - rasprodat "Rajko"!

Autor mondo.rs

Ne bi trebalo da bude prazne stolice na "Marakani" na kojoj će beogradski crveno-beli pokušati da ostanu neporaženi i posle 3. kola u grupi iz koje bi se, potom, naziralo evropsko proleće...

 Grmeće iz 52.000 grla - rasprodat "Rajko"! Izvor: MN PRESS

Zvezdaši će još jednom spavati, a onda ispuniti "Marakanu" do poslednjeg mesta"!

U četvrtak uveče u 19 časova, kada mladi francuski arbitar Benoa Bastien bude dao znak za početak dugo očekivane i adekvatno najavljene utakmice Crvena zvezda - Arsenal, na Stadionu "Rajko Mitić" ne bi trebalo da bude prazne stolice.

Crveno-beli saopštili su da je kompletan kapacitet stadiona rasprodat, a to znači 52.000 prodatih ulaznica za meč 3. kola Grupe H Lige Evrope u kojem će hrabri momci Vladana Milojevića pokušati da ostanu neporaženi i zaustave renomiranog, ali oslabljenog rivala iz Londona.

Gosti će, prema najavama, imati podršku oko 1.000 pristalica među kojima će biti i članovi fan kluba "Arsenal Balkan", simpatizera "tobdžija" iz Srbije, Hrvatske, BiH, itd.

RADONJIĆ PRETI, KANGA PORUČUJE

Izvor: MONDO/MARIO MILOJEVIĆ


Svi oni gledaće na delu duel dva mlada tima - Zvezdin, koji je mlad i kada igra u najjačem sastavu i Arsenalov, čiji menadžer Arsen Venger neće moći da računa na nekoliko iskusnih prvotimaca koji su povređeni, ali i koji će verovatno pokušati da sačuva neke od vedeta za nedeljno gostovanje na "Gudison Parku" s obzirom na to da mu u Premijer ligi gori pod nogama.

Zvezda je pozvala sve navijače koji nisu došli do ulaznice da u sredu i četvrtak ne dolaze na blagajne i klupske prostorije kako se ne bi stvorile bespotrebne gužve.

Sve to ne bi trebalo da zanima beogradske crveno-bele, koji su dobili podršku i od članova slavne generacije koja je pre 39 godina na nezaboravan način izbacila Arsenal u samo jednoj od brojnih istorijskih epizoda u Evropi, koja se ove jeseni posle deset godina vratila na adresu Ljutice Bogdana 1a.

"Ne mislim da jedna utakmica može da bude prekretnica, ali ova protiv Arsenala može da bude takva da naši fudbaleri shvate da mogu da igraju i protiv najboljih ekipa na svetu", rekao je sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela.

"Ovo je jedna dobra prilika da se igrači predstave u najboljem svetlu, a rezultat uvek dolazi sam po sebi. Ekipa od početka sezone deluje dobro, u Zvezdi moraš da imaš kontinuitet. Jedna utakmica sama po sebi ne znači ništa. Ovo što se dešava, sva ova lepa priča i euforija nije posledica jedne utakmice nego više dobrih", kazao je sportski direktor crveno-belih.

CZARS
Izvor: YouTube



On je naveo da mu rezultat protiv Arsenala nije imperativ, već da se ekipa predstavi u najboljem svetlu.

"Rezultat u ovakvim utakmicama za mene nikada nije bio imperativ. On se postavlja kao imperativ, ali ja očekujem od ekipe da pruži dobru igru i da se zvezdaškoj javnosti predstave u najboljem mogućem svetlu", rekao je Mrkela.

Beogradski klub je na jesen 1978. godine eliminisao Arsenal u trećem kolu Kupa UEFA posle pobede u prvoj utakmici na svom stadionu sa 1:0 i remija 1:1 u Londonu. Zvezda je te sezone stigla do finala.

Te dve utakmice su jedine između Crvene zvezde i Arsenala u istoriji.

Tadašnja ekipa predvođena trenerom Brankom Stankovićem je prvu utakmicu pobedila golom Cvijetina Blagojevića, a potom je prošla dalje zahvaljujući sada već legendarnom pogotku Dušana Savića u finišu susreta.

Crvena zvezda je igrala 16 utakmica protiv engleskih klubova i ima šest pobeda i po pet remija i poraza. Arsenal je, s druge strane, pored dve utakmice protiv Zvezde, dva puta je igrao sa njenim "večitim" rivalom Partizanom, 2010. godine u Ligi šampiona, kada je oba meča dobio rezultatom 3:1.



Fudbaleri Arsenala će tokom dana doputovati u Beograd iz Londona, ali neće imati uobičajeni trening u srpskoj prestonici, već će samo u 19.00 na stadionu imati konferenciju za novinare kada će se javnosti obratiti čuveni "Profesor" Venger.

Reporteri Monda prisustvovaće i Milojevićevoj i Vengerovoj konferenciji za medije, a naš tim biće i na stadionu u četvrtak uveče odakle će slati sve ono što ne budete u prilici da vidite tokom prenosa na RTS, kao i prve reakcije, izjave, komentare, uz standardne video i foto izveštaje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC