Poslušajte novu Čolinu pjesmu! (VIDEO)

Autor:

Pevač je objavio spot za novu numeru koja će se naći na njegovom predstojećem albumu

1
A- A A+

Najavljujući 15. album u karijeri, Zdravko Čolić sa radošću predstavlja svoj novi singl "Šljive su rodile". U ovoj pesmi prvi put sarađuje sa Dejanom Petrovićem koji se pojavljuje u dve uloge: kao gost sa svojim Orkestrom i kao koaranžer numere.

"Producent Nikša je rekao dok smo radili demo kako bi pesmi dobro legli trubači, što je meni bio signal za Dekija, najboljeg trubača na ovim prostorima, sa njegovim svetskim bendom. Prihvatio je poziv i smislio deonice koje su meni rokenrol. Refren je dvojka, za nekog vatrogasna, a za nekog naš rokenrol", izjavio je Čolić.

Bez posebne dramaturgije, radnja spota je smeštena na jednom vojvodjanskom salašu na kom živi dvadesetak devojaka. Drvo na kom rastu jabuke, kruške, dunje, procveta pa počne rađati bogatstvo od šljiva. Tada bukne sreća, sve oživi i devojke se sa radošću posvećuju domaćinskih poslovima.

"Ovo se ne može nazvati snimanjem, reč je o čistom hedonizmu za sve nas - užitak koji ćemo pamtiti veoma dugo. Želja je bila da starije generacije podsetimo, a nove upoznamo sa slikama prohujalih vremena koje su obeležile naša detinjstva. Da prikažemo romantiku života naših baka. Nismo se ograničavali geografskim podnebljem, želeli smo da sve izgleda internacionalno. Zato smo kostime potražili direktno sa minhenskog Oktoberfesta, rekvizitu iz muzeja, automobil iz Amerike. Samo su lepojke ovdašnje", rekao je reditelj.

Verujemo da će ovaj bajkoviti i emotivni povratak u prohujala vremena zadržati osmeh na licima i pobuditi radoznalost do decembra, kada se očekuje izlazak dugo očekivanog albuma Zdravka Čolića.

Izvor: YouTube

Ostale vijesti