• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje kampanja „Čitajmo zajedno“

Autor mondo.ba

Kampanju „Čitajmo zajedno“ čiji je cilj da animira građane na kupovinu književnih naslova najbolje domaće produkcije, počinje 23. oktobra i biće otvorena do kraja oktobra, mjeseca knjige.

Kampanju su pokrenuli zajedničkim snagama, resor kulture u Ministarstvu prosvjete i kulture RS, a u saradnji sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva.

Kampanja ,,Čitajmo zajedno“ predviđa da za svaku uloženu konvertibilnu marku građana u kupovinu knjiga iz odabranih edicija Zavoda Ministarstvo uloži isto toliko u njihov otkup i tako ga učiniti dostupnim građanima iz nerazvijenih opština Republike Srpske. Knjige se mogu kupiti u svim poslovnicama Zavoda.

"Ovom kampanjom želimo animirati građane na kupovinu naslova najbolje domaće produkcije, podsticati kulturu čitanja, jačati izdavaštvo, podržati i popularizovati „Zlatnu Sovu“, godišnju nagradu za književnost, i na jedan drugačiji i kreativan način sprovesti otkup bibliotečke građe namijenjene bibliotekama skromnijih fonodva", rečeno je u ministarstvu.

Kako se navodi, u pitanju je prva u nizu kampanja koja je predviđena Strategijom razvoja kulture Republike Srpske 2017-2022 tako da i u narednom periodu možemo očekivati slične, akcije iz svih oblasti kulture i umjetnosti.

"U ovoj prvoj, smo za partnera izabrali Zavod za udžbenike i nastavna sredstva jer je u pitanju izdavač sa najrazvijenijom distributivnom mrežom, odnosno 18 maloprodajnih objekata širom teritorije Republike Srpske, čime će kampanja biti dostupna svim građanim što nam je trenutno prioritet", izjavila je Tanja Đaković, pomoćnik ministra za kulturu.

Pokretači akcije kažu da kampanja „Čitajmo zajedno“ stavlja savremeno stvaralaštvo i produkciju u prvi plan u okviru prostora domaćih medija, popunjava bibliotečke fondove, uključuje građane i radi na popularizaciji i promociji edicije "Zlatna Sova", Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

Raspisan konkurs za otkup knjiga u Srpskoj

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop