• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nejmar na Mesijevom venčanju pokazao da nema stila

Autor mondo.rs

Kada vas neko pozove na venčanje, u najmanju ruku ne očekuje da ćete ga iskoristiti za priču o sebi i saopštavanje važnih odluka - tim pre što se ona na neki način ticala velikog broja prisutnih, privatno i profesionalno.

Svako ko osuđuje Nejmara zbog toga što je otišao iz Barselone kako bi postao lideru u Pari Sen Žermenu puca u prazno.

Prosto, svako ima pravo da radi sa svojim životom ono što misli da je najbolje za njega, a i Barsa je dobila obeštećenje duplo jače od tada rekordnog u svetskom fudbalu. Decenije su morale da prođu da bi neko za nekoga platio 100 miliona evra, a onda je u jednom danu na nečiji račun leglo 222.

To je fudbal danas – posao.

Fudbaleri ne bi smeli da budu kritikovani zbog transfera koji klubovima vezuju ruke, poput Nejmarove "izlazne klauzule", ne samo zbog toga što su pravila igre takva, već i zbog toga što u najvećem broju slučajeva klubovi jesu ti koji jednostavno prodaju igrače kada procene da je vreme za to.

Ali, ono po čemu se fudbaleri razlikuju je - kako se ponašaš u tim trenucima, kako radiš i pričaš, kakav ti je odnos prema klubu iz kog ideš, bivšim i budućim saigračima, kakvim se predstavljaš navijačima pred koje ideš, zatvaraš li zadnjicom vrata za sobom ili ih ostavljaš odškrinutim kako bi jednog dana ponovo bio dobrodošao.

U tom smislu, ne može se reći da je Nejmar pokazao pravi stav, klasu, pa i lepo vaspitanje.

Poslednji u nizu detalja koji prati i dalje aktuelni "beg" Brazilca iz Katalonije u Pariz ispričao je jedan od igrača koji je postavljao standardne suprotne onima kojima se vodi, recimo, Nejmar: vernost, odanost, poštovanje, odricanje, fer-plej.

Legendarni fudbaler Barselone, Ćavi Ernandez, koji je za taj klub igrao od 1991. (kada je došao u La Masiju kao devetogodišnjak), pa do 2015. godine (kada je prihvatio da je njegovo vreme prošlo, pa je tiho napustio grad i otišao u Al Sad), ispričao je zanimljivu priču koja potvrđuje tvrdnje da Nejmar i nije baš vodio računa o tome da ceo posao bude obavljen džentlmenski, sa stilom.


Pored toga što se kačio sa saigračima na treninzima, objavljivao dvosmislene postove na društvenim mrežama, itd, Nejmar je odlučio da kolegama iz kluba, sadašnjim i bivšim, odluku o tome da želi da napusti Barsu saopšti ni manje, ni više već tokom venčanja saigrača i čoveka koji ga je srdačno prihvatio po dolasku iz Santosa - Lionela Mesija.

Ikona Barselone iskoristila je zgusnut raspored takmičenja i kratak godišnji odmor u julu da dugogodišnju vezu sa devojkom Antonelom Rokuzo, s kojom je već imao dvoje dece a uskoro će i treće, ozvaniči gala venčanjem na koje su bili pozvani brojni gosti iz sveta fudbala, legende s kojima je Mesi igrao i protiv kojih je igrao.

U intervjuu za BBC, Ćavi je otkrio da je upravo tada, direktno od Nejmara, saznao šta se sprema…

"Rekao nam je na Mesijevom venčanju da želi da promeni klub, a kada sam ga pitao zbog čega, odgovorio je: 'Nisam srećan u Barseloni, više bih voleo da odem, da prođem kroz neko novo iskustvo u Evropi, recimo u Pari Sen Žermenu...'", ispričao je Ćavi.

"Na kraju, to se i dogodilo. To je njegova odluka i ja je poštujem".

Reći kolegama kako se osećate je jedno, izabrati venčanje prijatelja za priču o tome je ipak nešto drugo... Može sve to i drugačije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC