• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završena treća konferencija "Tech by Lanaco"

Autor mondo.ba

Organizovanjem okruglog stola posvećenog medijima, te osnivanjem digitalnog studentskog parlamenta, sedmica Mega trendova je zvanično zatvorena.

 Završena treća konferencija "Tech by Lanaco" Izvor: Vesna Kerkez, mondo.ba

"Govoreći o načinima korišćenja savremene tehnologije u oblasti poboljšanja performansi kompanija, redefinisanju njihovih poslovnih funkcija i kreiranju potpuno novog komunikacionog kanala s korisnicima njihovih proizvoda i usluga, identifikovali smo proces koji je prepoznat u danas aktuelnom konceptu Industrija 4.0.", saopšteno je iz ove kompanije.

U segmentu posvećenom medijima, na okruglom stolu sa predstavnicima medijskih kuća diskutovalo se o uticaju digitalne tranformacije da na sve zahtjevnije polje IT-a, a objavljen je i godišnji konkurs koji će nagrađivati najbolje novinarske izraze u pisanoj elektonskoj i digitalnoj formi na temu „Digitalne transformacije“.

Ova  zanimljiva radionica koja će trajati nekoliko mjeseci, a na kojoj će novinari moći da saznaju iz prve ruke konceptualne informatičke osnove koje im mogu pomoći za razumijevanje aktuelnog okvira u IT-u, biće podržana od strane kompanije Lanaco, ali i njihovih vendora, svjetskih IT kompanija. 

Ovakav vid takmičenja za medije trebalo bi da ima kontinuitet te se održava na domaćem nivou.

"Ono što nas podstiče, kao kompaniju koja je lider na polju IT-a u BiH, i čiji je cilj da kroz ovakva takmičenja promoviše i afirmiše izvrsnost u pisanju, izvještavanju i istraživačkom pristupu novinara, jeste veliki odziv predstavnika medija da upravo svoje najbolje radove prijave na naše takmičenje", kažu iz Lanaca.

Svečana regionalna ceremonija dodjele nagrada biće održana u sklopu konferencije Tech Hosted 2018, kada će biti proglašena i nagrađena tri najbolja novinarska rada u domenu IT-a.

"Ono što je za industriju koncept Industrija 4.0, to je sa medije koncept Media 4.0 u kome  se medijski sadržaj kreira dominatno kroz digitalnu interakciju. Ovo je bio glavni razlog da medijsku komponentnu posmatramo kako sa strane onih koji kreiraju sadržaj za javnost tako sve vise kao one koji postaju direktni korisnici svih benefita globalnih Mega trendova digitalne globalizacije", ističu iz ove kompanije. 

U drugom dijelu dana zvanično je pokrenut "Digitalni studentski parlament" sa učešćem pet univerziteta iz Bosne i Hercegovine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS