Pero Antić: U kafani uživaš, ovde gineš

Autor:

"Zvezda zaslužuje da bude u eliti... Ona je 'ime i prezime' u košarci"

Pero Antić: U kafani uživaš, ovde gineš Foto: MN Press

Pero Antić nekoliko je godina dolazio kao gostujući igrač da igra protiv Crvene zvezde mts u Evroligi, a ove srede nastupio je pred Delijama u njenom dresu.

Pobedu protiv Barselone pamtiće po tom povratku i osećaju kojeg se uželeo.

"Uživancija je. Igraš pred njima, pa ostaješ posle eto još ih malo i slušaš, pozdraviš ih jedanput, dvaput, triiput.... Uživancija".

Navijači su ga posebno pozdravili skandiranjem.

"To sam rekao, to treba da se doživi, ne mogu da opišem drugačije. Kao u kafani ideš da piješ i da slušaš narodnu muziku, tako ovde dolaziš da igraš za Delije, da gineš i da samo čuješ njihovu pesmu"...

Antić je objasnio da je iskoristio poređenje da se našali.

"Naravno, ne može da se poredi, čisto sam rekao zbog zajebancije... Znate koliko volim 'Delije' i koliko uživam kad igram ovde".

Izvor: YouTubePobedu protiv gostiju iz Španije video je kao reakciju na prethodne mečeve.

"Radlii smo dobro posle dva poraza u poslednjem sekundu. Reagovali smo... Ovo su mladi igrači i treba strpljenja. Malo podignem ton, iskustvo mi da neku slobodu, ali ne osećam se lepo kad to radim, ipak smo mi porodica, od najmlađeg do najstarijeg, imamo hemiju"

Koliko će u tom smislu pobeda nad Barselonom biti značajna?

"Treba da nauče, kako se igra pred ovom publikom, da uživaju i da znaju da je ovo Balkan. Kad se dobije svi smo radosni, posle jedne utakmice i poraza odmah ne verujemo. Treba samo da se radi, a Srbija ima talenta. Jovanović, Stefan, Radičević.. Da ne nabrajam. Eto i Matijas postaje Srbin, pitajte ga, počeo je da priča. Čuo sam ga danas. Znate već šta se priča na Balkanu, 'Dobar dan', 'Dobro jutro"...", zastao je Antić, pa dodao o Francuzu:

"Vidi se da je energičan igrač, da se 'prima' na atmosferu ,da obožava to i Delije daju ekstra motivaciju. Trener je rekao da nam daju dodatnu energiju i mi to moramo da iskoristimo".Crveno-beli u subotu putuju u Zagreb, na utakmicu protiv Cedevite (nedelja), a zatim ih čekaju dva evroligaška meča sledeće sedmice.

"Teško, biće teško, idemo od meča do meča. Ne predajemo se. Ipak je to iskustvo za najmlađe i Zvezda zaslužuje da bude u eliti. Nije ovo tim iz šeste lige. Crvena zvezda je 'ime i prezime' u košarci. Zaslužujemo da se borimo".

Da li se već sada može govoriti o dometima?

"Čekajte, polako, prva pobeda. Da vidimo Cedevita. Idemo korak po korak", odložio je "dublje" zaključke povratnik među crveno-bele.Ostale vijesti