• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje Festival animiranog filma

Autor mondo.ba

Deseti Međunarodni festival animiranog filma „Banjaluka 2017“, koji organizuje Asocijacija za vizuelne umjetnosti „Feniks art“ iz Banjaluke, biće otvoren u ponedjeljak u 20 časova u Dječijem pozorištu Republike Srpske.

Svečanom otvaranju festivala prethodiće izložba i promocija publikacije „13 godina svjetske animacije u Banjaluci“. Radi se o postavci plakata svih dosadašnjih Festivala animiranog filma u Banjaluci i revija koje su mu prethodile. Postavka će biti otvorena u 18 časova u holu Dječijeg pozorišta Srpske.

Već prve večeri posjetioce očekuju projekcje najboljih savremenih svjetskih animiranih filmova. U okviru takmičarskog programa biće prikazani filmovi „And the Moon Stands Still“, produkcija autora iz Njemačke, Bjelorusije i SAD, koji potpisuje Yulia Ruditskaya.

Pored toga, biće prikazan i bosanskohercehovački film „Aždaja“ Ivana Ramadana, te francusko ostvarenje „Minou“ koji potpisuju Laura Joy Jourdan, Mathilde Marion, Margaux Lanusse-Cazalé, Laura Trouche, Agathe Trebosc i Laure Feraud.

Festival animiranog filma
Izvor: VImeo

Na programu je i hrvatski film autorke Eve Cvijanović „Ježeva kuća“ i „The Death, Dad and Son“ čiji su autori Denis Walgenwitz & Winshluss. Na repertoaru je „Emerge“ iz Francuske koji potpisuju Lucil, Margot, Zoé, Benjamin Camille, Marine Lepeuple, Cardinael Caudron, Bouchard Gras i Boudry, te grčki animirani film „Aenigma“ Arisa Fatourosa i Antonisa Ntoussiasa.

Ukrajinski animator Andrii Shcherbak predstaviće se filmom „Prychynna: The Story of Love!, a biće prikazan i animirani film „Mark Lotterman – Happy“, koji je rađen u francusko - holandskoj produkciji, a potpisuje ga Alice Saey.

Festival će svakodnevno do subote, u popodnevnim i večernjim terminima, posjetiocima ponuditi brojne sadržaje, kako u okviru takmičarskog, tako i u pratećem programu.

Ulaz na sve festivalske programe je slobodan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop