• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tako se reaguje pod mačem: Konteov preokret!

Autor mondo.rs

Igrači koje generalno malo koristi, a koje je uveo s klupe kada mu se smešio četvrti meč bez trijumfa, doneli su mu veliki preokret koji bi na kraju sezone mogao da bude "onaj" posle kojeg su se stvari promenile na bolje.

Ako ovu sezonu budu završili trofejom - utakmica sa Votfordom ove subote popodne mogla bi da bude i presudna u tom smislu!

Fudbaleri Čelsija, aktuelni prvaci Engleske, nalazili su se na korak od četvrte utakmice bez pobede u nizu, a onda - dok je nervoznom menadžeru Antoniju Konteu visila "giljotina" Romana Abramoviča nad glavom - italijanski taktičar povukao je dva poteza zbog kojih će moći hladnokrvno da se predstavi nadređenima i reći: "Ovo je bila moja zasluga".

Pri rezultatu 1:2 na "Stamford bridžu", u utakmici u kojoj je manje poznat, slavan i bogat gradski rival mogao da ostane poziciju iznad na tabeli, Italijan je uveo u igru Vilijana umesto beka, Markosa Alonsa, zamenio napadače i umesto slabog Alvara Morate uveo "večitu ispomoć" Mičija Batšuaja i ispostavilo se da su upravo njih dvojica učestvovala kod sva tri pogotka za veliki preokret:

Čelsi - Votford 4:2 (1:1).



Čelsi: Rudiger, Luiz, Kejhil - Aspilikueta, Fabregas, Bakajoko, Alonso (od 68. Vilijan) - Pedro (od 87. Zapakosta), Azar, Morata (od 61. Batšuaj).

Votford: Gomeš - Marijapa, Kabasele, Kabrera - Kiko, Kleverli, Dukur, Olevas - Pereira (od 65. Kariljo), Rišarlison, Dini (od 80. Votson).

Na centaršut razigranog Pedra, strelca vodećeg gola na meču, Batšuaj je glavom savladao veterana Eurelja Gomeša iz prvog udarca od ulaska na teren, a kada se približavao ulazak u nadoknadu vremena, Vilijan je takođe sa desne strane uputio oštar centaršut, visoki Kristijan Kabasele samo okrznuo loptu glavom, a vešti Sezar Aspilikueta neverovatnom reakcijom uspeo glavom da dovede "plavce" u vođstvo - igrao se 87. minut kada je Španac postigao tek drugi gol glavom u karijeri.

Zbunjene izabranike Marka da Silve, čije su izmene imale dijametralno suprotan uticaj na igru od Konteovih, dokusurio je Batšuaj koji je do danas od menadžera dobio 156 minuta premijerligaškog fudbala uglavnom sa klupe, a onda stigao i do četvrtog gola u tri nastupa sa Votfordom!

Ovaj 24-godišnji Belgijanac, koji je prošle sezone ulazio kada je loše igrao Dijego Košta, a ove Morata, nije imao ni gol ni asistenciju ove sezone a onda je - možda - i sačuvao posao Konteu, čije je prethodnike kao zvanične prvake Engleske (Žozea Murinja dva puta) i Evrope (Roberto Di Mateo) umela da sačeka "sekira" i pre odigrane prve trećine naredne sezone.


Gosti, koji apsolutno zaslužuju floskulu "najprijatnije iznenađenje sezone", nisu se mnogo uzbudili kada je Eden Azar odložio loptu iskosa sa desne strane za Pedra Rodrigeza, a ovaj desnom nogom pogodio dalju, desnu stativu Gomešovog gola za gol koji će se naći u izboru redakcije Chelsea TV za pogodak sezone.

Do poluvremena bilo je 1:1 nakon što je visoki Francuz Abdulaj Dukur postigao četvrti gol ove sezone, usled nemogućnosti statične odbrane Čelsija da izbaci loptu iz opasne zone posle kornera sa desne strane.

Kako su završili prvo, gosti su otvorili drugo poluvreme - razigrani i prgavi Rišarlison, Brazilac koji je pravio mnogo problema Antoniju Rudigeru na desnoj strani, prostim driblingom stvorio je sebi prostor, a onda majstorski proigrao Argentinca, Roberta Pereiru, koji je rutinski savladao Tiboa Kurtou za treći premijerligaški gol od dolaska iz Juventusa na leto 2016.

Nervoza je mogla "nožem da se seče" u tim trenucima na "Bridžu", Votford je u nekoliko navrata bio blizu i trećeg gola, ali je Konte prepoznao koje su najslabije karike u lancu branioca titule ove subote, uveo je krilo umesto beka, Moratu poštedeo muka u finišu i pronašao dva para svežih nogu za ono što ostatak umornog tima nije mogao do tada.

Jedan, drugi, treći... tek Čelsi je završio seriju rezultata zbog kakvih su se delili otkazi kod Romana Abramoviča, da budemo realni: Mančester siti poraz 0:1, Kristal Palas poraz 2:1 (bili su to prvi golovi i bodovi rivala u sezoni), Roma remi kod kuće 3:3...

Ono o čemu će Konte morati da radi je ranjivost ekipe, koja je u razmaku od četiri dana primila pet golova na svom "Bridžu", utoliko što je upravo stabilnost odbrane bila temelj na kojoj se gradila šampionska titula iz sezone 2016/17.

Rezultati 9. kola:

petak

Vest Hem - Brajton 0:3 (0:2)
/Marej 10, pen 75, Iskjerdo 45+2/

subota

Čelsi - Votford 4:2 (1:1)
/Pedro 12, Batšuaj 71, 90+5, Aspilikueta 87 - Dakur 45+2, Pereira 50/

Hadersfild - Mančester junajted (16.00)
Mančester siti – Barnli
Njukasl - Kristal Palas
Stouk – Bornmut
Svonsi – Lester
Sautempton - VBA (18.30)

nedelja

Everton - Arsenal (14.30)
Totenhem - Liverpul (17.00)

Tabela: Mančester siti 22, Mančester junajted 20, Totenhem 17, Čelsi (+1) 16, Votford (+1) 15, Arsenal 13, Barnli 13, Liverpul 13, Njukasl 11, Brajton (+1) 11, VBA 10, Sautempton 9, Hadersfild 9, Svonsi 8, Everton 8, Stouk 8, Vest Hem (+1) 8, Lester 6, Bornmut 4, Kristal Palas 3.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC