• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda u Zagrebu: Košarkaška poslastica

Autor mondo.rs

Crveno-beli u nedelju gostuju Cedeviti u 5. kolu ABA lige. Opšta ocena je će to biti derbi meč, bez obzira što Beograđani dolaze na krilima velike pobede, a domaćini imaju krizu rezultata

 Zvezda u Zagrebu: Košarkaška poslastica Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda nastavlja ubitačnim tempom. Posle pobede nad Barselonom u Evroligi otputovala je u Zagreb, gde ih u nedelju očekuje duel sa Cedevitom u ABA ligi.

Trener aktulenog šampiona regionalnog takmičenja Dušan Alimpijević ističe da je to veoma važan duel za njegov tim.

"Svi smo svesni da će pobeda nad Barselonom imati svoj značaj samo ako slavimo i u Zagrebu. A do povoljnog rezultata ćemo doći samo ako imamo pravi pristup i ako izvučemo pouke iz prethodnih utakmica. Sada imamo i to iskustvo iz prethodnog perioda kada smo u vrlo kratkom vremenskom perodu igrali evroligašku utakmicu sa Žalgirisom, i protiv Budućnosti samo dva dana kasnije", naveo je Alimpijević.

On je rekao da je mana to što neće imati mnogo vremena da se spreme za derbi u Zagrebu i osveže, kao i što na raspolaganju neće biti svi igrači.

"Cedevita je ekipa napravljena za vrh ABA lige, imaju potencijal za najviše domete. Ponovo ćemo nastupiti bez povređenog Dangubića, dok će u 12 igrača za ovu i utakmicu u Moskvi protiv Himkija, biti Davidovac umesto Kešelja”, rekao je trener crveno-belih.

I Ognjen Dobrić ističe značaj duela protiv Cedevite.

"Pobeda nad Barselonom nam mnogo znači, najviše za naše samopouzdanje, ali mi smo već više puta napomenuli šta je naš takmičarski prioritet ove godine, a to je ABA liga. Time ova utakmica još više dobija kod nas na važnosti. Znamo sve kvalitete Cedevite, pokušaćemo da se što bolje spremimo, da se osvežimo i regenerišemo i idemo na pobedu u Zagrebu", rekao je Dobrić.

Domaćini se nalaze u krizi rezultata. Na poslednjih pet mečeva, upisali su samo jednu pobedu i to u hrvatskom prvenstvu.

Jure Zdovc, trener Cedevite, napominje da njegov tim još nije pronašao pravu igru.

"Rekao sam momcima na sastanku da volim svoju ekipu, ali još ne uživam u njoj. Još ih ne osećam, tako da tu će sigurno biti potrebno malo vremena da se stvari poslože. Ja sam pozitivan. Moramo biti pozitivni i iz tih utakmica izvući pozitivne stvari. Nije ni Zvezda bau-bau po onome što sam video, kao ni ove ostale ekipe sa kojima smo igrali. Samo od nas zavisi da iskočimo, a da bismo to napravili moramo dobro da radimo, da se vratimo odbrani i da se malo žrtvujemo za ekipu. Mi još nismo ekipa, još je tu dosta egoizma, individualnih akcija i to je možda ta razlika zašto smo izgubili prethodne utakmice".

On napominje i da ekipa pozitivno razmišlja i mora da "puca" na najviše, bez obzira na ono što je bilo.

"Bolje bi bilo da smo dobili neki od tih mečeva u prethodnom periodu, ali bez obzira na to nas u nedelju čeka šansa da pokažemo šta je naš kvalitet i da odigramo dobru utakmicu. Mi, pre svega, moramo da pobedimo. Moramo imati dodatni motiv, volju da radimo, jer Cedevita mora sve da pobeđuje. Nikoga ne interesuje ko je kad došao i ko je povređen. Mi znamo našu odgovornost, posebno ja kao trener, i normalno da ću učiniti sve da dobijemo utakmicu".

Iskusni Roko Leni Ukić smatra da će kao i svaki prethodni duel sa Crvenom zvezdom biti neizvestan, kvalitetan i "poslastica" za navijače.

"Nema tu šta mnogo da se priča. Zvezda je evroligaš po svim karakteristikama. Biće to prava poslastica za sve. Sada nismo u najboljem ritmu, međutim, to treba da nam bude motiv više da što bolje odigramo. Duga je sezona. Zvezda možda nije idealan protivnik u smislu kvaliteta, ali je sigurno super prilika da odigramo najbolje što znamo, da pokušamo da pobedimo i uđemo u pravi ritam".

Derbi 5. kola ABA lige Cedevita - Crvena zvezda igra se u nedelju u 17 časova u "Domu sportova" u Zagrebu, uz direktan prenos na Areni sport 1.

PAROVI 5. KOLA

SUBOTA

Budućnost – Mega (17.00)

Olimpija – Mornar (19.00)

Partizan – Igokea (21.00)

NEDELJA

Cedevita – Crvena zvezda (17.00)

PONEDELJAK

FMP – Zadar (18.00)

MZT – Cibona (21.00)

TABELA: Zvezda 3-1, Budućnost 3-1, FMP 2-2, Cedevita 2-2, Mega 2-2, Partizan 2-2, Cibona 2-2, Igokea 2-2, Olimpija 2-2, MZT 2-2, Zadar 1-3, Mornar 1-3

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC